Toekomst van de zorg in Zorgdebat op 13 maart

Vanaf half 2012 voert de “kopgroep” uit Aalten e.o.  al actie voor fatsoenlijke zorg en sociale arbeidsvoorwaarden. Voor 2014 hebben ze het voor elkaar gekregen dat de meeste ex-medewerkers van Sensire bij andere werkgevers zijn begonnen. Vaak konden hun klanten mee. Ook is er een proefregio afgesproken waarin werkgevers, werknemers en gemeenten zouden experimenteren met combinaties van persoonlijke en huishoudelijke verzorging.
De “kopgroep” is bang dat zij en hun klanten dit jaar ook weer in onzekerheid worden gelaten. Ze willen van de diverse partijen die aan de gemeenteraadsverkiezingen meedoen weten waar ze aan toe zijn. Daarom houden zij een “ZORGDEBAT”op donderdag 13 maart om 20.00 uur in de “Wiekenzaal” van Partycentrum ‘t Noorden, Lichtenvoordsestraat 72, Aalten. 
De oud-voorzitter van de Aaltense WMO-raad Jilt Sietsma is bereid gevonden het debat te leiden. Henk Kok, WMO-wethouder te Arnhem en Wim van der Hoorn, bestuurder van de Abvakabo FNV geven hun visie op de toekomst van gemeentelijke zorg.
De “kopgroep” heeft heel dringend de Aaltense politiek uitgenodigd om duidelijk te maken wat de kiezers van de deelnemende partijen kunnen verwachten. Zelf hebben ze ook enkele wensen en verlangens die ze naar voren willen brengen. 
 

 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *