Toegankelijk informatiecentrum nodig!

De Progressieve Partij wil graag dat er een laagdrempelige informatiewinkel komt in de gemeente. De locatie van de voormalige Rabobank aan de Hofstraat zou daarvoor heel geschikt zijn. In Dinxperlo zou gekeken kunnen worden naar de bibliotheek, Kulturhus of gezondheidscentrum.

Samenleving ingewikkeld.

Wim Hokken (nr. 7 op de lijst en werkzaam in diverse gemeenten): “De samenleving wordt steeds ingewikkelder. We stoppen de informatie vaak achter klanten-contactcenters, informatienummers en computerprogramma’s. Het menselijk contact wordt steeds minder. Dat levert voor mensen die niet zo snel meekunnen in onze wereld echt problemen op. Dat onderkennen we steeds meer. Daarom moeten we de informatie laagdrempeliger, toegankelijker en eenvoudiger maken. Dat betekent dat er gewoon weer menselijk contact is; iemand waar je iets aan kunt vragen”.

Goede voorbeeld.

De Progressieve Partij wil graag dat de informatie tijdig gegeven wordt en makkelijk te bereiken is. En dat mensen ook geholpen kunnen  worden met hun vragen.

Esther Diepenbroek, raadslid  en lijsttrekker van de Progressieve Partij: “Wij proberen als PP het goede voorbeeld te geven. Het hele jaar rond plaatsen we informatie-advertenties, werken we onze website bij, hebben we weblogs, podcasts en een wekelijkse informatiebulletin. Nu al het 700ste nummer. We organiseren meedenkavonden, excursies en rondetafelgesprekken. De mensen in de straat zeggen wel eens:  “je ziet die politici alleen maar als er verkiezingen op komst zijn.”. “ Wij vinden dat een onterecht verwijt als het om de Progressieve Partij gaat. Wij pleiten ook steeds in de raad en college voor transparante en tijdige communicatie. Dat is een begin van de openheid die zo nodig is voor een goed functionerend gemeentebestuur.”


Deel deze inhoud

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *