Struikel-stoepjes in Aaltens centrum bron van zorg

9 augstus – De “stoepjewandeling” die de Progressieve Partij met steun van de PvdA organiseerde op woensdag 5 augustus trok veel bezorgde Aaltenaren. Mensen van de Gehandicaptenraad en de WMO-raad; jonge moeders en oudere verkeersdeelnemers. Veel mensen hebben het over de ouderen maar ook: Jonge ouders met kleinere kinderen maken zich zorgen

Een jonge moeder vertelde dat het een erg onveilig gevoel is als je met kleinere kinderen door het centrum fietst. Er ontstaan veel situaties waarbij kinderen of mensen die niet veel overzicht hebben in het verkeer niet weten wat ze moeten doen. De borden en stellingen van winkeliers en geparkeerde auto’s nemen veel ruimte in, waardoor de weg smaller wordt en  het overzicht voor kinderen verdwijnt, want zij kunnen niet over de borden en winkelbakken heen kijken. Voorbeeld als  op de Bredevoortsestraat richting Landstraat: Bij de HEMA voor is het zeker als er auto’s, borden etc staan erg smal er is dan eigenlijk alleen nog maar plaats voor een auto, de fietsers hebben dan weinig ruimte over. Soms weten ze  niet wat ze moeten doen om een goed heen komen te zoeken. Vooral kinderen weten dan echt niet wat ze moeten doen!!

Splitsing Landstraat/ Bredevoortsestraat
Er is nu een grote parkeerplaats voor auto’s aan de Landstraat,en bij het gemeentehuis. De ruimte voor het verkeer wordt daardoor erg smal. De auto’s die linksaf de Bredevoortsestraat op gaan nemen de bocht ruim en volgen de karrensporen, fietsers hebben dan helemaal geen ruimte meer. De boomstam voor de Museum Markt 12 is vol blad, kinderen hebben daardoor geen enkel overzicht meer. Als er dan ook nog ergens een scoot mobiel of rolstoel rijdt ontstaan er meerdere malen gevaarlijke situaties.
 
Melden mensen de valpartijen bij de gemeente?
Diverse mensen zeiden: We hebben het gemeld, dat we gevallen zijn maar toen we belden zeiden de mensen bij het KCC ( Klantcontactcentrum) dat ze de gemeente dat niet telefonisch meer afwikkelt, maar dat ze dat  moeten mailen.
Diverse winkeliers hebben geprotesteerd, het bestuur van de SSGR is er geweest met goede meldingen:……..We vragen ons het volgende af: Het laatste deel van de veranderingen moet nog gedaan worden, maakt de gemeente daar gebruik van het voortschrijdende inzicht en wordt het daar  anders aangelegd? De boodschap van de gemeente is: We maken het eerst af en gaan in november inventariseren hoe het allemaal gaat. Daarna worden probleempunten opgelost. Is dat wel verstandig eerst verder aanleggen en daarna weer veranderen? Kun je niet beter meteen gebruikmaken van de ervaringen van de gebruikers. Kijk hier voor een uitgebreid fotoalbum van de knelpunten.

 

Download afbeeldingen met volledige resolutie

Beschikbaar tot 6 sep. 2015

 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *