Stop werken zonder loon. Acties voor recht op minimumloon.

2 april – De Progressieve Partij steunt de acties voor loon van de mensen die jaren met behoud van uitkering productiewerk hebben gedaan. Donderdag was er een manifestatie op de Markt in Aalten. Marian Nijman heeft namens de Progressieve Partij deze speech gehouden.
“De Progressieve Partij heeft samen met jullie het werken zonder loon bij ISWI in de gemeenteraad van Aalten  vorig jaar zomer aangekaart. De Progressieve Partij heeft in oktober samen met FNV en SP een groot debat over werken zonder loon georganiseerd. In Varssveld. Daar heeft de burgemeester van Aalten toegegeven dat  ISWI knetterfout zat .
Wij van de Progressieve Partij vonden dat meteen toen wij hoorden van deze misstanden.
Werk moet lonen. Lonen worden betaald via een CAO of anders via de Wet op het Minimumloon. Zo hebben we dat geregeld in Nederland. En het is weer nodig hiervoor te strijden. Of dat nou speelt bij de thuiszorg, de ISWI, Post.nl of andere bedrijven. Als je 38 uur in de week werkt heb je recht op het Minimumloon.
Wij hebben drie uitgangspunten.
1.Werk moet lonen; bij 38 uur minimaal het wettelijk minumloon.
2.Werkgevers mogen niet rechtstreeks of via schijnconstructies het wettelijk mimumloon en de afdracht van belasting en sociale premies ontduiken.
3.Re-integratie trajecten moeten maatwerk zijn:  kansen vergroten  voor mensen die aan de kant staan, passend bij hun talenten, mogelijkheden en competenties.
Daarom is het niet meer dan logisch dat de mensen die in de ISWI-projecten gewoon productiewerk gedaan hebben volgens het Wettelijk MinimumLoon  betaald worden.  En niet afgescheept worden met een fooi van 1000 euro die ook nog weer uitgegeven moet worden aan datgene wat ISWI had moeten doen: scholing en re-integratie.
De Progressieve Partij zal ook in de toekomst blijven strijden voor goed werk tegen fatsoenlijke voorwaarden. Zeker als het om mensen met de laagste inkomens gaat. Die mogen niet nog meer de dupe worden van bezuinigingen en crisis.”
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *