Regels zijn regels!? Ook in de zorg??

6 december – Bij de bijeenkomsten over de 3 transities wordt gezegd dat de schotten weg moeten; niet al die regels, “Wie zorg nodig heeft moet het krijgen.” en nog meer mooie termen. Ik was geschokt toen ik op Nieuwsuur zag dat mensen die echt zwaar gehandicapt waren en chronische zorg hadden, dat per 1 januari niet meer of veel minder krijgen. Een mevrouw met  zeer ernstige reuma; ouders met een erg gehandicapt kind door epilepsie, een blind; autistisch en geestelijk gehandicapt kind……..
En dat omdat ze volgens de regels niet in een categorie vallen, omdat ze een uitzondering zijn. Mensen houden toch de zorg die ze in 2014 krijgen zo lang de indicatie door loopt?
De Progressieve Partij wil zorgzekerheid voor mensen die zware zorg nodig hebben. Wat kunnen wij of wat kan ik daar in Aalten aan doen?
Hoe veel mensen zijn er in Aalten, die hier tegenaan lopen? Die zonder of met veel minder hulp komen te zitten? Het zal je kind of je familie of vriend maar zijn. Voor mantelzorg kies je niet, het overkomt je. Op 18 december (vanaf 13.45 uur in de Pol) is er een bijeenkomst voor mantelzorgers. Ik ga daar heen u ook? De beste tips krijg je vaak van andere mantelzorgers. Info: marian.nijman@progressieve-partij.nl
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *