Onverwacht snelle uitspraak Armeniers uit Lintelo

31 juli – (bericht uit de Gelderlander): Omdat een Armeens gezin uit Lintelo (bij Aalten) bij hun aanvraag niet aan de voorwaarden heeft voldaan, komen zij niet in aanmerking voor een verblijfsvergunning. Dat stelt de rechtbank in Arnhem in een uitspraak die woensdag gedaan is.
Het gezin had op 22 juli 2013 een aanvraag ingediend op grond van de kinderpardonregeling. Deze aanvraag is afgewezen. In de kinderpardonregeling staat dat vreemdelingen in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning als zij zich niet hebben onttrokken aan het toezicht.
Het gezin is op 17 december 2010 met onbekende bestemming uit de opvanglocatie vertrokken. Op 4 januari 2011 hebben zij het beroep ingetrokken tegen de afwijzing van hun 2e asielaanvraag. Pas met het indienen van de aanvraag kwam het gezin weer in beeld bij de IND.
Dat het gezin wel in beeld was bij de gemeente Aalten, de voedselbank en de kerk doet niets aan het oordeel af. In dit verband verwijst de rechtbank naar de jurisprudentie van de hoogste bestuursrechter in vreemdelingenzaken.(einde bericht).
Commentaar.
Het is vreemd dat deze uitspraak nu komt, terwijl een week gelden nog werd aangegeven dat de uitspraak over 6 weken zou komen. Ook schijnt de betrokken familie dit via via via de media te horen hebben gekregen. Dat is niet netjes. Een ander vreemd aspect aan deze zaak is dat het gezin steeds in beeld geweest is bij de “overheid” . In vergelijkbare gevallen is wel een verblijfsvergunning verleend. Hoger beroep lijkt de enige weg. De fractie van de ChristenUnie heeft aangegeven dat er genoeg hulp is. Toch bieden wij aan ook onze contacten te gebruiken. 
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *