Mondiaalten: voor een open mind in Aalten

10 juni – Wat kan Aalten nu betekenen in het oplossen van de armoede in de wereld? Is het een druppel op een gloeiende plaat? Liefst 16 Aaltense ontwikkelingsprojecten trekken echter de wereld in. Daarbij zijn ook projecten die ooit in Aalten ontstaan zijn. Van Zuid-Afrika, tot Peru, van Oeganda tot Moldavië. Het zijn meestal kleinschalige projecten. Inwoners van Aalten, Bredevoort en Dinxperlo zijn soms al jaren actief op plekken met onvoorstelbare armoede.
 
In de hulp van mens tot mens maken zij daar het verschil. Voor de mensen daar betekent de Aaltense samenwerking méér dan een druppel op een gloeiende plaat.
De projecten werken zelfstandig, maar vormen onder de paraplu van de stichting Mondiaalten ook een gemeenschap. Men wil samen er voor zorgen dat de gemeente Aalten een open gemeente blijft. Open naar de wereld en open naar nieuwe Aaltenaren.
‘Aalten in de wereld, de wereld in Aalten’. Onder dit motto wordt zaterdag 11 juni in het centrum van Aalten een wereldmarkt gehouden. De projecten presenteren zich. Er is muziek en dans uit de landen waar Aaltenaren actief zijn. De ontmoetingen met nieuwe Aaltenaren en andere culturen krijgen ook aandacht. Hapjes uit verre oorden kan men proeven. Nieuwe Aaltenaren hebben die eigenhandig gemaakt.
Wereldmarkt Aalten
Zaterdag 11 juni 11.00 uur-17.00 uur.
 
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *