Maandelijkse mee-denkavond : De praktijk van de participatiewet

10 oktober – Volgens het sociaal akkoord van april 2013 moeten bedrijven extra ruimte maken voor werk voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Dat loopt nog niet hard. Als er eind 2016 niet het afgesproken aantal is gehaald, gaat de quotumwet in werking, waarbij bedrijven verplicht worden een percentage van hun werknemersbestand uit arbeidsgehandicapten te laten bestaan. Dat geldt dan voor bedrijven met 25 werknemers en meer. Maar vooral kleinere bedrijven geven al volop kansen aan m.n. jongeren die wat meer aandacht nodig hebben. Wat is hun motivatie? Wat komen ze tegen? Welke uitdagingen brengen werknemers met een beperking met zich mee? En kunnen bedrijven dat: werk scheppen voor 100.000 banen extra? Daarom gaan we ……in gesprek met Martin Hüning, eigenaar van partycentrum ’t Noorden. 
Martin heeft al jaren personeel in dienst, dat een Wajong-verleden heeft. Hij bewijst dat het mogelijk is voor bedrijven om mensen daadwerkelijk uit een uitkeringssituatie te halen, en als volwaardig lid in het team mee te laten werken. Momenteel werken er drie medewerkers met een wajongverleden, binnenkort komt de vierde in dienst.
Onlangs mocht hij van wethouder Wiltink een schildje in ontvangst nemen met als opschrift: “Unieke Achterhoekers aan het werk”: de campagne van het Werkbedrijf om meer mensen met een arbeidsbeperking in het bedrijfsleven aan het werk te krijgen.
Omdat we er nu toch zijn, praten we ook met Martin door over de ervaringen met de leeftijdsgrens van 18 jaar voor de verkoop van alcoholische dranken, de invloed op de horeca en de paracommercie van drankketen en gesubsidieerde instellingen.
De maandelijkse meedenk-avond is voor iedereen toegankelijk. Wij hebben de ondernemersverenigingen en collega-raadsleden apart uitgenodigd. Donderdag 15 oktober. Aanvang: 20.00 uur; Party-centrum ’t Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44 te Aalten. Toegang en koffie gratis.
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *