Levendig Schiller-debat over provincie en waterschap

14 maart – Afgelopen donderdagavond was er in de bovenzaal bij café Schiller een verkiezingsavond waarbij kandidaten van zowel D66, Groen Links en Water Natuurlijk hun verhaal konden doen over een aantal thema’s. Die waren samenwerking tussen overheden, werkgelegenheid, krimp en innovatie en persoonlijke drijfveren om in de politiek te gaan. Onder de leiding van Guido Uland ons raadslid van D66-huize werden de politici voor een statenzetel in Gelderland en een positie in het algemeen bestuur van het Waterschap ondervraagd over dit onderwerp. Helaas moest het lid van Groen Links afzeggen op het laatste moment wegens familieomstandigheden. Desondanks werd het een boeiende avond waar naast de algemene vragen uit het 12 koppen tellende publiek de nodige vragen kwamen. Dit ging van duurzaamheidsvraagstukken tot en met hoe het toch kon dat de CEO bij Shell € 24,2 miljoen opstreek. Over dit laatste gaan deze overheden niet, maar de toon was gezet. 
De kandidaten waren duidelijk in de antwoorden en de tijd vloog om. Helaas waren er niet meer burgers, echter dankzij de kleine setting kon er uitgebreid worden gediscussieerd. Zeker ook buiten de verkiezingen om voor herhaling vatbaar.
Op de foto v.l.n.r.: Gerrit Krajenbrink (no.2 lijst  WaterNatuurlijk) en Rigo Heldoorn (no. 5 D66 bij de verkiezingen Provinciale Staten Gelderland)
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *