Let op: de nieuwe Progressief Nieuws viel woensdag op de mat!

20 september – Woensdag komt de huis-aan-huiskrant “ Progressief Nieuws” weer uit. Uiteraard gaat het in dit nummer over de zomerse acties voor behoud van huishoudelijke hulp. Maar ook over  de dreigende schadepost bij industrieterrein Aalten-West en de perikelen rond de supermarkt in Dinxperlo.

Bezuinigingen op de zorg mogen niet ten koste gaan van de normale arbeidsvoorwaarden. Met andere woorden helpsters mogen niet gedwongen worden om eerst ontslag uit loondienst te accepteren en vervolgens weer aan de slag te gaan als schijnzelfstandige in een “ alfaconstructie”. Vandaar dat de gemeente Aalten moet afzien van het zakendoen met bemiddelingsbureautjes als Alfasens en Helder.

Fractievoorzitter Joop Wikkerink: “ Wij brengen twee of drie keer per jaar een huis-aan-huiskrant uit. Daar ben ik trots op. Het kost ons een hoop geld, maar wij zijn wel de enige partij die huis aan huis ons wil verantwoorden en informatie geeft. Dat moeten we allemaal zelf doen. Partijen met wethouders hebben gratis publiciteit via de gemeente. Ook al is dat niet altijd positief. Wij niet. Wij willen zelf de inwoners informeren. Dat lukt ons nu al vele jaren.” 
Het 2e nummer in de 10e jaargang gaat verder in op het onderzoek naar het mislukken van het industrieterrein aan de westkant van Aalten en de onzinnigheid van het idee om op het te krappe terrein van de voormalige openbare school in Dinxperlo een supermarkt te bouwen. Vaste tekenaar Henk van der Luijt zorgde weer voor de onnavolgbare strips en illustraties.
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *