Honden poepen gewoon door in de vakantie

13 augustus – Dit niet al te fraaie plaatje kwamen wij tegen in het centrum van het dorp Aalten. Aan de ene kant een goed teken dat de poepzakjes en –bakken door de hondenbezitters kennelijk goed gebruikt worden. Aan de andere kant natuurlijk een vies en ongezonde aanblik. Behalve dat de bak overvol was, waren de zakjes ook op. Honden poepen in de vakantie gewoon door. Wat moeten we nu van deze situatie denken?
In de eerste plaats vinden wij het raar dat hondenbezitters hun poepzakjes gewoon òp de bakken leggen als ze vol zijn. Beter is het gewoon de troep mee naar huis te nemen en daar in de container te gooien.
In de tweede plaats moeten omwonenden, passanten of hondenuitlaters deze situatie zo snel mogelijk melden bij de gemeente. Dat kan op verschillende manieren.
Langsgaan (aan de Hofstraat 8), bellen:  (0543) 49 33 33 of via een direct formulier via de website (kun je dag en nacht invullen)
Wat misschien nog wel beter is om (met foto)  te twitteren: @gemeente_aalten of de melding via facebook te doen @gemeenteaalten. Het voordeel is dat alle volgers dan ook meteen de situatie zien en misschien denken: “dat moet voorkomen worden”.
Denk niet : het helpt niet. Deze situatie was een dag na het nemen van deze foto en enkele meldingen opgelost! Chapeau.
In de derde plaats mag van de gemeente Aalten verwacht worden dat men ook in de vakantieperiode gewoon de prullebakken en hondenpoepbakken controleert en bijhoudt.
O ja, de opmerking”Betalen wij hiervoor hondenbelasting?”, past wat betreft de Progressieve Partij niet. Die belasting mag van ons vanaf vandaag afgeschaft worden. Is niet meer van deze tijd. Van de gemeente mag verwacht worden dat ze zorgt –samen met de inwoners- voor een schone en leefbare omgeving. Dat moet gewoon uit de algemene middelen betaald worden.
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *