Duurzaamheid: partnerschap gemeente en inwoners

4 juli – Donderdag bood het Energieplein Aalten ruimte aan de Progressieve Partij.
Voor de vergadering uit kwam uiteraard het onderwerp energiebesparing en duurzaamheid ruim aan bod door middel van een leuke presentatie (veel plaatjes) van Richard Snoek. 50% van het particulier energieverbruik gaat naar verwarming. Die was die avond niet nodig! 
Guus Ydema van de AGEM heeft duidelijk uiteen gezet wat de doelstellingen zijn van de AGEM. Dat het niet alleen blijft bij het leveren van energie is nu wel duidelijk voor de Progressieve Partij.
We hebben drie dingen  “meegenomen” : in het nieuwe bestemmingsplan landelijk gebied moet ruimte komen voor transitieprojecten varkensschuren-zonneparken; we kijken weer naar de zgn. groene certificaten van de gemeente en we werven in eigen kring gebruikers. Want belangrijk is voor de lokale energie- en duurzaamheidsprojecten is dat de energie lokaal wordt opgewekt (dat kan in principe), maar dat deze ook lokaal verbruikt wordt. Dan blijven de lijnen kort, het geld in het gebied en profitereert de regio. Dus ook van deze plaats: sluit je aan bij de regionale Achterhoekse Energiemaatschappij AGEM. Opgeven via Energieplein Aalten.
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *