Doe groen en sociaal, koop lokaal: grensactie Dinxperlo

7 maart – Op vrijdag 7 maart hield de Progressieve Partij een lotenactie bij de grens in Dinxperlo-Suderwick. Er lekt steeds meer omzet weg naar Duitsland. Pomphouders, supermarkten en andere winkeliers hebben daar last van. Daarom startte de Progressieve Partij een actie onder de slogan “Doe groen en sociaal, koop lokaal”.
Bij de parkeerplaats van de Jumbo en de grensovergang aan de Heelweg in Suderwick deelden leden van de Progressieve Partij loten uit aan het Nederlandse winkelend publiek.
“Wij kunnen niet in uw portemonnee kijken” , zo staat op de loten-flyers die uitgedeeld werden. “Veel mensen hebben een laag inkomen. U misschien ook, en u gaat dan op zoek naar goedkope producten. U tankt en winkelt daarom misschien wel over de grens. Toch kan goedkoop uiteindelijk duurkoop zijn.”
 De Progressieve Partij pleit voor de lokale economie. Liefst producten gebruiken die in de buurt of in de regio geproduceerd worden. Dat is goed voor de werkgelegenheid, goed voor de leefomgeving, goed voor het milieu. Aldus de flyer.
Er zijn 500 loten gedrukt. Er worden vijf pakketten met streekproducten verloot. Deze pakketten zijn samengesteld door Boerderijrestaurant  “Op de Brusse” De Heurne. De loten worden uitgereikt aan grensoverschrijders.
Een foto-en filmverslag staat op:
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *