Camping life Beth San

Op vrijdagmiddag werd een wel heel bijzondere camping geopend.  Niet een camping bij de Farm en Country Fair, maar een camping zo’n 500 km van Parijs: “Camping Rue de Ludgèr.” In de tuin van Beth San.
Daar stonden op vrijdagmiddag een tweetal echte caravans, enkele grote tenten en een “keuken-tent”. Men verwacht zaterdag ook nog enkele campers. Een initiatief van talentverbinder Richard Jongetjes, de medewerkers en vrijwilligers van Beth San en nog velen meer. In de komende week is er een uitgebreid programma rond de campingplaats.

Dit weekend komen enkele mensen kamperen die tegelijkertijd hun vader, moeder, oma of opa opzoeken. Dat is natuurlijk ontzettend leuk om op zo’n manier te kunnen blijven overnachten.
Het openingsprogramma was binnen i.v.m. de regen en werd omlijst door muziek van Dokter M en de Zusters. Feestelijk.
Het programma de komende week omvat verder pannenkoeken eten, een vesperdienst, poppenkastvoorstelling, gymnastiek uitvoering, knutselen, sporten, dierendag, tuinconcert enz.

En wat het mooie aan deze activiteiten is dat ze steeds georganiseerd en/of bezocht worden door andere groepen uit de buurt of uit het dorp. Zo komen kinderen van de kinderdagverblijven naar de poppenkast, het tuinconcert wordt door leden van muziekvereniging De Eendracht verzorgd, het knutselen door vrijwilligers van de Ahof, sport en spel door een gymnastiekvereniging, een snackwagen, een ijskar, een picknick door plaatselijke bedrijven.

Dit is een mooi voorbeeld hoe we als lokale samenleving gezamenlijk een prettig leven voor al onze bewoners kunnen organiseren. Met gebruikmaking van elkaars talenten. De ene groep doet wat voor een ander, en die doet weer wat terug. Plus de hele week is de mogelijkheid mensen uit andere bubbels en groepen tegen te komen en te ontmoeten.
Het zou mooi zijn als we via burgerinitiatieven dit zelf kunnen organiseren. Kan ook misschien in de toekomst. Nu moeten bijv. talentverbinders, medewerkers Welzijn van de instellingen enz. nog de eerste stoot geven en de regie en overzicht behouden. Een mooie week in het vooruitzicht: mooi weer, veel activiteit en veel ontmoeting.


 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *