Actueel: discussie over arbeidsmigratie

Redactie, 28 oktober 2023

Op vrijdagavond 3 november a.s. staat de VPRO Tegenlicht Meet Up in de Koppelkerk in het teken van ‘arbeidsmigratie’ naar aanleiding van de documentaire ‘Rebranding Migration’.

Tijdens de Meet Up in de Koppelkerk worden fragmenten uit de documentaire als uitgangspunt genomen bij het bespreken van arbeidsmigratie. Wat betekent dit voor Nederland en voor onze regio in het bijzonder?
Behalve deze vragen komen ook andere thema’s aan bod, zoals verwevenheid van arbeidsmigranten in onze samenleving, de (on)zichtbaarheid van migratie/migranten in onze regio, en de grensoverstijgende kwestie die arbeidsmigratie óók is. De documentaire ‘Rebranding Migration’ werpt een verrassend positief licht op migratie en de kansen die daaruit voortvloeien. De mooie dingen die uit arbeidsmigratie ontstaan komen ook zeker aan bod tijdens de avond.

De Meet Up vindt plaats op 3 november 2023 om 20:00 uur bij de Koppelkerk in Bredevoort. Interessante gasten met regionale binding laten hun licht schijnen op eerdergenoemde onderwerpen. Tijdens deze avond gaan de gasten met het publiek in gesprek over ontwikkelingen rondom arbeidsmigratie in het algemeen én in onze directe omgeving.

De gasten van deze avond zijn:
Peter Hinze, burgemeester van Emmerich. Hij is nauw betrokken bij vraagstukken rond arbeidsmigranten, met name ook in het kleine grensverkeer. Chantal te Pas, algemeen directeur Euro Planit Personeelsdiensten (uitzendbureau) en Esther van Lent, directeur Fides (uitzendbureau) kennen de dagelijkse praktijk van werven en inzetten van arbeidsmigranten. Peter Schildkamp, gemeente Enschede, is mede trekker van het Interreg Project Euregionaal Netwerk Arbeidsmigranten.

Heeft u zelf contact met arbeidsmigranten. Ben u arbeidsmigrant (en ziet u uzelf zo)? Bent u gewoon nieuwsgierig naar deze andere kijk op de zaak? Praat mee!

Interreg Project Euregionaal Netwerk Arbeidsmigranten.

Peter Hinze, Chantal te Pas, Esther van Lent, Peter Schildkamp

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *