Aanvangstijd fietstocht vervroegd.

Mooie fietstocht naar prefab “Tiny-houses”.

Op woensdag 10 juli gaat om 18.30 uur de fietstocht van start naar enkele voorbeelden van prefab-houtbouw in de gemeente Aalten. Het aanvangstijdstip is vervroegd vanwege de halve finales van het EK Voetbal . Vertrek is om 18.30 uur vanaf de Markt in Aalten. De terugkomst op de Markt is om 20.45 uur. Doel is, na een tocht langs enkele mantelzorgwoningen in het buitengebied, het dubbele prefab-houtbouwhuis aan de Kruittorenstraat in Bredevoort van de fam. Mateman. De bouwer zal iets vertellen over het bouwproces en de uitdagingen op logistiek gebied. De organiserende Progressieve Partij denkt dat prefab-houtbouw een bijdrage kan zijn aan een deeloplossing van de klimaat- en wooncrisis.

Op woensdag 17 juli is het doel van de zomerfietstocht van de PP het bedrijf van Molenmakers Vaags. Wel gewoon vertrekken om 19.00 uur van de Markt in Aalten. Via een route langs werkende molens in De Heurne en Lintelo laten de molenbouwers van Vaags zien dat bouwen en restaureren van molens gepaard kan gaan met de modernste technieken en vooral vakmanschap. Een mooi excursie voor iedereen die van alles wil weten van de werking van molens.

Voor beide fietstochten geldt dat deelname voor iedereen gratis is, wel graag even van te voren opgeven bij g.stronks@lijbrandt.nl (i.v.m. de koffie e.d.). Einde van de fietstochten: tegen het donker worden.


 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *