Aanrader: “Bevroren tranen” van Maarten Peters

Op Goede Vrijdag 29 maart 1945 is Dinxperlo bevrijd, dat is in 2015  70 jaar geleden.            
Speciaal voor deze gebeurtenis komt Maarten Peters naar Dinxperlo met zijn voorstelling ” Bevroren  tranen ”. Een bijzondere liederen cyclus van zanger componist Maarten Peters; gezongen verhalen, als kleine monumentjes. 
Maarten Peters (songwriter voor o.a Liesbeth List, Margriet Eshuijs en Rob de Nijs) schrijft en zingt al sinds 1999 elk jaar een nieuw lied voor de grote 4 mei Herdenking. Hij heeft zijn liederen verzameld onder de titel “Bevroren tranen“.  
De muziek voorstelling “ Bevroren tranen” geeft op een eigentijdse manier vorm aan de herinnering en het herdenken. Het zijn liedjes die op een poëtische manier vertellen, die een verbinding leggen tussen toen en nu. En het zijn allemaal liedjes waar ook weer een mooi verhaal bij hoort. 
Maarten zingt en vertelt in deze voorstelling over zijn ontmoetingen met geweldige mensen en gebeurtenissen uit het verleden en heden die hem inspireerde tot het schrijven van dit bijzondere repertoire dat troost en hoop geeft, voor jong en oud. Het decor vertelt de verhalen in beeld met kleine beelddocumentjes en korte filmpjes.
 
Deze voorstelling wordt samen georganiseerd met de Vereniging Viering Nationale Feestdagen (VVNF-Dinxperlo).

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *