Interessante fietsexcursies deze zomer

Redactie, 6 juli 2023

De Progressieve Partij organiseert deze zomer weer 5 zomeravond-fietstochten-met-een-interessant-doel. Waarom doen we dat? 

Allereerst om een verbinding te leggen tussen gemeentehuis en praktijk. In de bestuurlijke discussies gaat het vaak over hoog-over begrippen als “kwaliteit van zorg” of “beeldkwaliteit in de gebouwde omgeving”. Soms ook over “duale trajecten inburgering” of “stimuleren duurzame energie”. Maar wat houden die begrippen in de praktijk nu in. Daarom gebruiken we de vakantieperiode om eens een kijkje te nemen bij mensen, bedrijven, instellingen die deze begrippen invullen.

Een tweede argument is dat we ook trots zijn op de natuur in onze mooie groene gemeente; die willen we graag behouden en uitbreiden. Maar we willen ook graag aan vakantiegasten en ook eigen inwoners mooie natuurlijke plekjes laten zien.

Ten derde doen we dit ook voor mensen die niet in de gelegenheid zijn om op vakantie te gaan. Misschien dat zo’n woensdagavond-fietstocht toch een beetje bijdraagt aan een vakantiegevoel.

En ten vierde – eerlijk- eigenlijk kunnen we het bezighouden met politiek, bestuur, onze gemeente geen twee maanden missen. Op deze manier blijven we in contact met onze inwoners en hun initiatieven.

Voor iedereen dus.
Iedereen mag meefietsen. Alle “gezindten”, politieke overtuigingen, allochtoon en autochtoon, vakantiegast en ingezetene. Wees niet bang voor een politiek propagandatochtje, maar wees oprecht nieuwsgierig naar onze gastheren en -vrouwen. Wij danken ook bij voorbaat alle mensen die hieraan mee willen werken en iets willen laten zien en vertellen over hun werk, hobby of passie. Dus laat je niet leiden door politieke voorkeuren of tegenzin, maar doe gewoon mee als je het leuk vindt.

Het programma.
Hieronder zie je het globale programma voor de komende vijf weken. Het kan natuurlijk wijzigen vanwege onvoorziene omstandigheden. Of als het slecht weer is en het daarom niet doorgaat. Dan krijg je uiterlijk een uur van tevoren een mailtje. Het is daarom belangrijk dat je je voor de aangegeven datum opgeeft, zodat we weten hoeveel mensen er komen. Ook handig voor de koffie enzo en onze gastheren en -vrouwen.

De fietstochten.
We zetten de fietstochten uit langs mooie plekjes in het buitengebied van de gemeente Aalten. In totaal steeds plm. 20 km per tocht. Ze duren inclusief de uitleg ter plekke ongeveer 2,5 uur. Dus we proberen met donker weer terug te zijn. We vertrekken vanaf de Markt in Aalten en de eerste twee woensdagen ook vanaf Prins Clausplein in Dinxperlo.


Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *