Aaltense inzending Global Goals wint prijs op VNG-congres

Net vòòr de opening van het VNG-congres in Hoorn was het al groot feest bij Anton Stapelkamp en zijn gevolg. Het hele college stond bij de stand van de “Global Goals”. Daar zouden de prijzen uitgereikt worden aan de gemeente die het mooiste voorbeeld van een global-goal-aanpak heeft laten zien.

De gemeente Aalten heeft de aanpak rond de reconstructie Adm. De Ruyterstraat/Dijkstraat als mooi voorbeeld ingediend. Behalve allerlei innovatieve duurzaamheidsaspecten (zoals het gebruik van olifantengras in asfalt) scoorde dit project ook goed op burgerparticipatie en mobiliteit en veiligheid (terugbrengen van de snelheid naar 30 km.) Bij de prijzenregen waren drie prijzen te verdelen. Aalten kreeg die van “verbinder”. Volgens de jury heeft de gemeente Aalten op een impactvolle en innovatieve manier inwoners betrokken bij het uitvoeren van deze doelen.

Global Goals worden gevormd door een 17-tal doelen die door de Verenigde Naties zijn opgesteld teneinde een betere wereld te maken. Geen honger, geen oorlog, geen discriminatie, werk en scholing voor iedereen. Ook doelen die te maken hebben met democratie, met schone en gezonde leefomgeving. De gemeente Aalten heeft deze doelen ook omarmd en probeert in het beleid steeds de uitkomsten te toetsen aan die “duurzame ontwikkelingsdoelen”. Soms is dat heel hoogover, maar in het geval van de reconstructie van de Adm. De Ruyterstraat/Dijkstraat dus ook heel concreet.


Deel deze inhoud