Zijn die omgekeerde vlaggen niet een keer klaar?

Redactie, 3 september 2022

Woensdagavond kwamen bestuur en fractie bij elkaar om de plannen voor het nieuwe seizoen te bespreken. Natuurlijk gaan we door met onze speerpunten: armoedebestrijding, bestaanszekerheid duurzaamheid en het “gesprek over een meer natuurinclusieve landbouw”.
We hebben over dat laatste onderwerp een aantal initiatieven genomen: excursies, radio-gesprekken en factchecking. Er is een discussieavond in voorbereiding. Vooruitlopend daarop denken we dat van de protesterende boeren ook een meer coöperatieve houding verwacht mag worden. Een begin van een gesprek op landelijk niveau met Remkes werd waargenomen. De boeren zouden hun gesprekspositie kunnen versterken om in elk geval de omgekeerde vlaggen van de lantaarnpalen te halen (zij hangen daar zonder toestemming en illegaal).
Het idee kwam om een groep te vormen die de vlaggen eraf gaat halen, of nog mooier weer andersom te hangen met “rood-boven”. Steeds meer mensen vinden het nu wel genoeg. Daaronder ook mensen die de omgekeerde vlag zien als een bezoedeling van de waarden en normen die er rond vlagvertoon zijn afgesproken in Nederland. Hennie Vonk schreef daarover haar tweede brief aan de burgemeester. Samen met een opiniebijdrage van Emma Drayer in de Volkskrant. Zie onze wekelijkse nieuwsbrief no. 730.


Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *