Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaVerzet tegen boren naar schaliegas moet doorgaan. Teken petitie!

Verzet tegen boren naar schaliegas moet doorgaan. Teken petitie!

1 september - Verzet tegn schaliegasboringen in Nederland blijft nodig.  Minister Kamp schreef eerder aan de Tweede Kamer dat de risico’s van schaliegas goed te ondervangen zijn en dat proefboringen nodig zijn om de betekenis van schaliegas vast te kunnen stellen.

Het onderzoek naar schaliegas gaat op geen enkele manier in op het nut en de noodzaak van schaliegasboringen in Nederland.

Ons verzet tegen schaliegas gaat door. Er is voor schaliegas geen draagvlak, geen noodzaak, maar wel risico voor mens en milieu. Waarom zouden we zulke risico’s nemen als we ook kunnen kiezen voor de echte oplossing van schone en veilige energie, zoals zonne-energie?
 
Bij schaliegaswinning worden onder hoge druk chemicaliën de grond in gespoten wat kan leiden tot vervuiling van het grondwater. Om die reden hebben bijvoorbeeld ook bierbrouwers zich uitgesproken tegen schaliegaswinning. Hoewel het kabinet eerst aanvullend onderzoek wil doen voor het boringen naar schaliegas toestaat, heeft minister Kamp wel gezegd dat proefboringen naar schaliegas nodig zijn. Onzin. Het moratorium op boringen naar schaliegas moet verlengd worden. Nu is het tijd om net als Duitsland over te stappen op duurzame energie en de productie van vervuilende energie achter ons laten. Voor meer informatie en het tekenen van de petitie:  http://www.milieudefensie.nl/schaliegas/petitie.
 

 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates