Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaCentrumplan Dinxperlo ook inwoners betrekken!

Centrumplan Dinxperlo ook inwoners betrekken!

22 oktober - Dinxperlo- De gewone inwoners van Dinxperlo moeten meer betrokken worden bij de uitvoering van het centrumplan. Dat bracht Bert Weevers van de Progressieve Partij naar voren in de raadsvergadering over de begroting dinsdag. Er is een mooi proces doorlopen om te komen tot de plannen. Met informatieavonden, een klankbordgroep, en adviezen van buitenaf o.a. Hogeschool Saxion. Maar bij de uitvoering gaat het nu nog te veel over ondernemers en een dorpsmanager die de winkeliers bezoekt. Inwoners hebben veel ideeën over de inrichting en vooral de wensen om veel groen aan te planten. “Ook hier tegel eruit, planten erin” volgens Weevers. “Wij voelen wel voor een inlooppunt waar inwoners terecht kunnen.” Wethouder Kok gaf aan dat er zeker weer klankbordgroepen van inwoners gevormd gaan worden als er concrete plannen voorliggen. Ook is hij samen met de dorpsmanager op zoek naar een soort informatiewinkel. 
 
Energiearmoede; extra steun bij verduurzamen woningen lage inkomens
Uit TNO-onderzoek blijkt dat in de kernen Dinxperlo en Bredevoort in de gemeente relatief veel woningen bevat die minder goed geïsoleerd zijn. Dat betekent volgens de PP  dat er een robuust flankerend beleid moet komen om energietransitie in de gebouwde omgeving te laten slagen. Dat flankerend beleid bestaat uit: 
-goede, objectieve informatie over techniek 
-overzichten van de verschillende landelijke en lokale subsidie- en leenmogelijkheden;
-liefst met een handzame rekenhulp erbij –
-een persoonlijke benadering (energiecoaches)
-en vooral wat ons betreft: financiële steun voor lage inkomens. 
“Immers vooral de lage inkomensgroepen wonen in de slechtste woningen wonen. Met de stijgende gasprijzen zijn zij de klos.” volgens Weevers.
Ook duurzaamheidsleningen mogelijk maken voor minima.
 
Het is helaas nog steeds zo dat lage inkomens geen duurzaamheidslening kunnen afsluiten vanwege de inkomenseisen. Als niet iedereen kan meedoen met isoleren en elektrificeren wordt de tweedeling in de maatschappij alleen maar groter. PP wil dus graag een oplossing speciaal voor die groepen die niet voor een duurzaamheidslening  in aanmerking komen. Bijv. een verduurzamingsfonds voor lage inkomens. 
 
Meedenkavond.
Over deze twee punten -en de begroting 20222- organiseert de Progressieve Partij een meedenkavond. Daar kan iedereen meedenken over hoe we deze ideeën kunnen invoeren. Woensdag 27 oktober 20.00 uur bij café-rest. Schiller, Prinsenstraat 4, Aalten.
 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates