Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaMeer ondersteuning informatie van kwetsbare inwoners.

Meer ondersteuning informatie van kwetsbare inwoners.

22 oktober -  “De verhouding overheid-inwoners wordt steeds ingewikkelder. Kijk naarde toeslagenaffaire. Ook de kwetsbare inwoners die hulp zoeken moeten goed geïnformeerd en ondersteund worden. Maar ook andere informatie moet toegankelijk zijn. Dat kan digitaal maar ook met een informatiecentrum”. Dat betoogde Bert Weevers (PP) maandag tijdens de raad over de begroting sociaal domein. Dat idee werd door andere fracties en het college positief ontvangen. Ook is er steeds mee behoefte aan zgn. onafhankelijke clientondersteuning. De gemeente biedt dit kosteloos aan, maar moet wel bekend zijn.
 
Projecten meer samen laten werken.
Er zijn in de gemeente veel wetten, projecten, voorzieningen voor mensen in een kwetsbare positie of het nu gaat om mensen die hulp en begeleiding nodig hebben, statushouders die taalles moeten krijgen of mensen met een arbeidsbeperking. De Progressieve Partij pleit voor veel meer samenwerking en samenhang in die projecten en ondersteuning. Dus niet de wetten zijn bepalend maar de wens van de inwoners. Daarbij kunnen de lokale bedrijven en instellingen prima ingeschakeld worden. Volgens wethouder Wikkerink is het aantal huishoudens in de bijstand vanaf 2018 gedaald van 354 naar 270.  Bovendien zijn er in samenwerking met Laborijn al mooie ontwikkelingen ingezet. Bijvoorbeeld het project ”Simpel Switchen” waarin mensen switchen naar vermogen tussen dagbesteding, beschut werk en gewoon werk. 
 
De hele ring in Aalten 30 km gebied.
Tijdens het debat over de verkeers-begroting werd lovend gesproken over de herinrichting van de Dijkstraat en Admiraal deRuyter straat. Vooral de groene duurzame inrichting, maar ook het 30 km regime spreekt aan. Dat is voor de PP reden om nogmaals te pleiten voor een 30 km regime voor de hele binnenring in Aalten te beginnen bij de Oosterkerkstraat. Volgens wethouder Veldhuizen past dit ook in landelijk beleid. En staat de herinrichting van de Lichtenvoordsestraatweg  al op de rol. 
 
Openbare Meedenkavond 
Over deze drie punten -en de begroting 20222- organiseert de Progressieve Partij een meedenkavond. Daar kan iedereen meedenken over hoe we deze ideeën kunnen invoeren. Woensdag 27 oktober 20.00 uur bij café-rest. Schiller, Prinsenstraat 4 te Aalten.
 
 Foto: De Oosterkerkstraat in Aalten; de Progressieve Partij wil hier een 30 km-inrichting
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates