Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaMogen zijn wie je bent is gewoon!

Mogen zijn wie je bent is gewoon!

22 september - Het klinkt zo gewoon.. Mogen zijn wie je bent. En dat is het ook!
Dinsdagavond was het zover. Als laatste discussiepunt op de raadsagenda stond een motie van de Progressieve Partij en D66: De Regenboogvlag.
De afgelopen paar jaar een punt dat regelmatig terugkwam in de raad. De ene keer als motie, de andere keer werden er vragen over gesteld. 
Na 3 jaar vonden wij het echt tijd worden voor actie! Daarom nu deze motie. In de motie roepen wij op om op Coming Out dag (11 oktober) de regenboogvlag te hijsen in de mast voor het gemeentehuis. Dit om te laten zien dat ook in Aalten iedereen welkom is. Dat je mag zijn wie je bent, ongeacht religie, afkomst of genderidentiteit. De noodzaak van deze vlag werd goed omschreven door de eerste bijdrage van Gerloeske (D66) die deze motie namens onze partijen ging toelichten.
Goed voorbereid op een heftig debat, bleek dit na de eerste bijdrage van 1 van de andere fracties helemaal niet nodig. Een mooie bijdrage door Zelma (CDA) gaf aan waarom deze vlag zo nodig is, daardoor konden wij onze bijdrage alweer een stuk inkorten. 
Ook Linda (VVD) kwam met mooie en duidelijke woorden waarom deze vlag zo belangrijk is. Alex (GemeenteBelangen) sloot zich hier bij aan bij. De motie werd daardoor aangenomen met 18 stemmen voor en 1 tegen.
Feest dus!
Want dat betekent: De Progress Regenboogvlag zal maandag 11 oktober om 8.00 uur voor het eerst worden gehesen in de vlaggenmast bij het gemeentehuis!
Wil je dit niet missen? Dan ben je natuurlijk van harte welkom om bij dit mooie moment aanwezig te zijn. (Esther)
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates