Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaUit de raad: Camping Goorzicht wil en mag uitbreiden.

Uit de raad: Camping Goorzicht wil en mag uitbreiden.

1 september - Camping Goorzicht wil uitbreiden en wel op het terrein aan de andere kant van de Boterdijk, langs de Romienendiek. Er staat nu verouderde agrarische bebouwing. Deze wordt gesloopt en er komen boomhutten, hooibergen, slaapvaten, chalets en kampeerplaatsen voor in de plaats. 
 
Wij hebben vragen gesteld over o.a. effecten van toenemend aantal elektrische auto’s en campers en autovrij houden van camping. We vinden dat –gezien de enorme urgentie van de klimaatproblematiek - vanaf nu elke nieuwe ruimtelijke activiteit energieneutraal zou moeten worden gerealiseerd. 
 
In eerste instantie was de buurt not amused over het plan, maar na intensief en constructief overleg tussen campinghouder en buurt is het plan aangepast en zijn alle bezwaren weggenomen. Het proces bevat enkele mooie leerpunten voor onze implementatie van de omgevingswet in Aalten. Voor de verplichte participatie dienen zowel goede proces- als ook inhoudelijke afspraken vastgelegd te worden (bijv: wanneer informeren en participeren? Hoe groot is de kring belanghebbenden? -> criteria o.b.v. omvang initiatief).
 
Overigens zei inspreekster mevr. Bootsma nog iets interessants: toeristen komen naar de Achterhoek om de rust. Die rust komt in het gedrang door telkens meer toeristen (uitbreidingen diverse campings ed.). Is er een grens aan wat het gebied aan kan? 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates