Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaVierde PP - fietsexcursie naar kunsttuin De Holtdrost

Vierde PP - fietsexcursie naar kunsttuin De Holtdrost

7 augustus – Op woensdag 11 augustus organiseert de Progressieve Partij een avond-fietsexcursie naar beeldentuin “De Holtdrost”, Geunstraat 2, De Heurne. Start om 19.00 uur vanaf de Markt te Aalten en vanaf Prins Clausplein te Dinxperlo. 
 
Beelden tussen siergrassen.
Beeldentuin ‘de Holtdrost’ is gelegen op het landgoed van het Geunhuis in De Heurne. De naam ‘de Holtdrost’ is afgeleid van de functie van de eerste bewoner van het Geunhuis. Deze bewoner, Geu Renssen, was begin 1800 de holtdrost (houtvester, boswachter, jacht-opziener) en beheerde namens de kerk het landgoed. Het initiatief voor deze beeldentuin is in 2017 genomen door Joep Veldkamp en zijn partner Ans Engbers (eigenaren van de boerderij en haar prachtig aangelegde siergrassentuin). Het aantal exposerende kunstenaars is gegroeid van 5 in 2017 naar 14 in 2021. Drie van hen komen uit Duitsland. De ongeveer 65 geëxposeerde beelden zijn gemaakt met verschillende technieken van materialen als steen, brons, keramiek, metaal, hout en ijzer. Figuratief of abstract, beide varianten zijn aanwezig. (Meer info op: www.beeldentuindeholtdrost.nl).
 
Waarom een fietsexcursieprogramma deze zomer?
Wat bezielt een politieke partij om een zomers fietsexcursieprogramma te organiseren? Esther Diepenbroek, raadslid voor de Progressieve Partij: “Allereerst willen we bijzondere plekken in onze omgeving laten zien. Vooral aan onze eigen inwoners die niet op vakantie kunnen gaan. Maar ook interessant voor toeristen. Ten tweede is het onderwerp altijd verbonden met vraagstukken die in de gemeente spelen. Of dat nou gaat over duurzaamheid, inclusieve landbouw, cultuur en erfgoed of sociale samenhang. Ten derde willen we graag de politiek buiten de raadszaal brengen: iedere inwoner heeft te maken met gemeentelijk beleid en beslissingen. Dat kun je dagelijks tegenkomen. En natuurlijk is het gewoon gezellig en gezond om met een groep te fietsen in de prachtige omgeving van de gemeente.”.
 
Vierde excursie.
“Dit wordt een heel bijzondere tocht, de vierde al deze zomer”, aldus Diepenbroek. “Uiteraard is iedereen welkom. Hier zien we een mooi particulier initiatief dat kunst, cultuur en natuur wil verbinden in een soort ontmoetingsplaats. ”Eigenlijk waar wij ook steeds naar op zoek zijn: verbinding en een sterke sociale basis in onze lokale gemeenschap. We hopen ook dat de deelnemers meer inzicht krijgen in de bedoelingen van de kunstenaars.”
 
Opgeven noodzakelijk
In verband met de nog steeds geldende RIVM-voorschriften i.v.m. Covid-19 is het noodzakelijk dat deelnemers zich van te voren opgeven. Dat kan per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Deelname is gratis. 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates