Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaTweede PP-zomerfietsexcursie naar Eko-boerderij Arink

Tweede PP-zomerfietsexcursie naar Eko-boerderij Arink

24 juli - Ook dit jaar zit de Progressieve Partij Aalten-Dinxperlo tijdens het zomerreces niet stil. Er staat een serie zomeravond-fietsexcursies op woensdagen op het programma. De tweede fietstocht voert naar EkoboerderijArink te Lievelde op woensdag 28 juli om 19.00 uur. Een rondleiding en uitleg maken deel uit van deze activiteit.
 
Echt eko, dat is pas lekker.
Het hart van de EkoboerderijArink aan de Gasteveldsdijk in Lievelde wordt gevormd door de kudde van ongeveer 60 Fries-Hollandse koeien; hier is alles eigenlijk omheen gevormd. Op 85 hectare wordt  het voer voor de dieren zelf geteeld,  waardoor men niet afhankelijk is van voerimport uit verre oorden. De melk van de koeien gaat voor het grootste deel naar zuivelverwerker Aurora in Ven-Zelderheide, waar een gevarieerd palet aan heerlijke biologische kaas gemaakt wordt.
 
Kaasmakerij en winkel.
Sinds 2012 is  HermieneMakkink op de boerderij gestart met de productie van “Zwaluwgekwetter”, een zachte witschimmelkaas van rauwe melk. Naast de melkkoeien worden  80 stuks jongvee en vleesvee gehouden. Men werkt  antibiotica-vrij, waardoor Arink kan garanderen dat het vlees in de boerderijwinkel vrij van residuen is. De grondoppervlakte en de veestapel zijn in balans, in die zin dat er genoeg mest is voor het land, en er van dit land genoeg voer gehaald kan worden voor het vee. De benodigde elektrische energie op de boerderij wordt duurzaam opgewekt d.m.v. een zonnedak dat volledig voorziet in de elektrische behoefte.
 
Biotel
Op het terrein is ook een zgn. biotel gevestigd, een vakantie-onderkomen tussen de natuur en de boerderij. En op het terras of in het kleine restaurant kun je heerlijk biologisch eten en drinken.
 
Interessant voor  verhouding landbouw-natuur.
Deze excursie is vooral interessant voor mensen die begaan zijn met onze biodiversiteit en natuur, en willen zoeken naar mogelijk andere vormen van inclusieve landbouw, die toch een redelijk  gezinsinkomen voor de boer opleveren.
 
Opgeven
De fietsexcursie start op woensdag 28 juli om 19.00 uur vanaf de Markt in Aalten  De start is al om 19.00 vanwege het licht, het begint al te schemeren om 21.30 uur, en de afstand. Opgeven kan bij raadslid Esther Diepenbroek. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Vanwege de corona-regels werken we met een maximum-aantal deelnemers en houden ons aan de RIVM-voorschriften.
 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates