Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaCoronasteun aan ondernemers en organisaties

Coronasteun aan ondernemers en organisaties

6 juni - Door de corona-pandemie hebben sommige ondernemers het lastig. Ook in de gemeente Aalten. Allerwegen wordt erkend dat het op gang houden van de economie belangrijk is om na de crisis weer verder te kunnen. Ondernemers en bedrijven spelen een belangrijke rol. Vandaar ook dat de Rijksoverheid een zeer omvangrijk steunpakket voor deze groep heeft ingericht. Vaak ook in een heel hoog tempo. Dat leidt tot onvolkomenheden en hier en daar ook tot situaties waarbij mensen tussen wal en schip vallen.
Ook op lokaal niveau heeft ons college erg z'n best gedaan om ondernemers te helpen door de crisis te komen. Hieronder een summier overzicht van alle maatregelen die er in de gemeente Aalten genomen zijn om vooral ondernemers te steunen.
Daarnaast is er een nieuwe steunmaatregel in het leven geroepen voor organisatie en verenigingen die ondanks de coronabeperkingen neiuwe activiteiten willen organiseren of nà de coronabeperkingen extra dingen willen organiseren om het crisisgevoel zo gauw mogelijk achter ons te laten. Als deze activiteiten extra kosten met zich meebrengen wil het college hierin meehelpen en 75% van de kosten tot een maximum vergoeden. "We willen weer reuring in de samenleving nu de beperkingen langzaam worden opgeheven, dat betekent ook dat die extra activiteiten en bestedingen goed zijn voor de lokale economie en ondernemers"
 
De tekst is een onderdeel van mijn 14-daagse weblog in de e-mailnieuwsbrief van de Progressieve Partij. Ik schrijf deze blog op persoonlijke titel.
Klik hier voor de hele tekst en het overzicht van steunmaatregelen. 
 
 
Joop Wikkerink
Wethouder Werk en Inkomen 
Gemeente Aalten

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates