Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaProgressieve Partij schrijft Woon-Manifest.

Progressieve Partij schrijft Woon-Manifest.

6 juni - Wordt een goedkope nieuwbouwwoning in Aalten onbetaalbaar voor starters?
In drie maand tijd wil de Aaltense gemeenteraad in meerderheid de grens van een goedkope nieuwbouw woning ophogen van 175.000,- via 200.000,- naar 230.000,-. Tot de laatste verhoging is afgelopen dinsdag opgeroepen in een motie van CDA, CU en D66. Het gaat hier om de categorie woningen waar in Aalten veel behoefte aan is: starterswoningen. Welke starter kan deze bedragen betalen? Heel weinig, zeker in Aalten waar het gemiddelde inkomensniveau laag is.
 
PP heeft veel moeite gedaan om andere fracties op andere gedachten te brengen. Bert Weevers: “Maandag nog hebben we ons Woon-Manifest naar alle raadsleden en fractievolger gestuurd. Vol met cijfers over starters-inkomens en hypotheekmogelijkheden en logische analyses. Handzaam samengevat in 8 principes voor de Aaltense woningmarkt. We hebben in de raad aangeboden en gepleit om hierover een gezamenlijk gesprek aan te gaan. Om op basis van harde cijfers en goede argumenten het woonbeleid verder uit te werken. Beleid bepalen per ad hoc motie vinden wij niet getuigen van goed bestuur.”
 
PP en VVD kwamen tijdens de raadsvergadering beide met het alternatieve idee om extra punten toe te kennen aan echt goedkope nieuwbouwplannen. Projectontwikkelaars en bouwers worden dan zo gestimuleerd om te innoveren en de bouwkosten te verlagen. De motie daarentegen haalt elke stimulans daarvoor weg. De gemeente moet sterker sturen op de bouw. Dat blijkt wel uit de cijfers uit de Achterhoek Monitor: de afgelopen jaren was slechts zo’n 6 % van de nieuwbouw ‘goedkoop’, terwijl juist daar de echte woningbehoefte ligt.  
Geïnteresseerden kunnen het Woon-Manifest van PP opvragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates