Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaSteun huurders en woningzoekers met laag inkomen

Steun huurders en woningzoekers met laag inkomen

Aalten, 30 mei - De fractie van de Progressieve Partij wil meer kansen voor huurders en woningzoekers met lage en modale inkomens. Voor alleenstaande starters en senioren is het nauwelijks mogelijk een huis te krijgen. Huurhuizen zijn er te weinig. En koophuizen zijn onbetaalbaar voor deze groep. Ophogen van de ondergrens van goedkope woningen maken deze alleen nog maar onbereikbaarder
Enkele fracties (CDA, D66. CU ?) willen de grens voor de goedkope woingen optrekken naar € 230.000. In de raadvergadering van dinsdag komen ze met een motie. De Progressieve Partij vindt dat onverstandig. Daarmee breng je een nieuwe woning voor starters en senioren niet dichterbij. Het zorgt voor een prijsopdrijvend effect. Bovendien remt dit de innovatie en het zoeken naar betaalbare woonoplossingen door architecten,  aannemers en projectontwikkelaars. 
Ook het uitbreiden van de kernen met nieuwe woonwijken is doorgaan op de weg van de oude oplossingen. En brengt de kansen voor starters en senioren op een betaalbare woning nauwelijks dichterbij. De vraag is: willen we ons buitengebied, de unieke rust en ruimte in het landschap opofferen om te bouwen, bouwen, bouwen? Laten we eerst goed kijken naar andere mogelijkheden en een visie ontwikkelen over wat voor gemeente, wat voor Achterhoek we willen zijn. En niet in de oude reflex schieten van inzetten op uitleglocaties.     
Als antwoord op de motie die voorligt met de bovenstaande punten wil de Progressieve Partij meer inzetten op innovatieve en creatieve oplossingen. De pas geopende “Uuthuuskes” op de Haart zijn een mooi voorbeeld. De plannen voor Aaltense seniorenhofjes moeten krachtig ondersteund worden. Niet meer van hetzelfde maar inspelen op de vraag en financiële mogelijkheden van lage en modale inkomens. Een nieuwbouwwoning van € 230.000 is onhaalbaar voor een starter. 
Fractie-woordvoerder Bert Weevers: ”In plaats van inzetten op  oude oplossingen uit de motie zou de raad fundamenteler moeten nadenken over de uitwerking van de Woonvisie. Daarbij ook  zijn eigen college de gelegenheid geven om  de afspraken die in de Woonvisie gemaakt zijn na te komen. PP werkt aan  een Woon-manifest waarin een aanzet wordt gegeven voor nieuwe werkbare oplossingen. En gaat daarover graag het gesprek aan met de samenleving en de  politiek. Alleen maar doorgaan op de oude weg kan niet meer”.   
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates