Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaBouwactiviteiten in het buitengebied van de gemeente

Bouwactiviteiten in het buitengebied van de gemeente

15 mei - Het vierde en laatste deel van mijn serie over bouwactiviteiten in onze gemeente. Na de dorpen Aalten en Dinxperlo, de stad Bredevoort is het nu de beurt aan het buitengebied en de buurtschappen.
Ook daar zit men niet stil. Aan de Gendringseweg is men begonnen met de uitbreiding van het varkensbedrijf Van de Wolfshaar. Deze uitbreiding kent een lange geschiedenis met uiteindelijk een uitspraak van de Raad van State. Na jaren strijd is daar nu de schop de grond ingegaan.
Een ander bouwplan met een lange voorgeschiedenis is de bouw van 2 woningen aan de Legtersdijk. Deze forse woningen kunnen worden gebouwd in het kader van de oude Rood voor Rood regeling. Ook hier moest uiteindelijk de rechter eraan te pas komen om dit hier mogelijk te maken. De architectuur is hier opvallend, persoonlijk vind ik dit wel mooi passen in een ruime buitenomgeving.
In alle kernen worden op dit moment woningen gebouwd. Ik zie opvallend veel houtskeletbouw woningen verrijzen. Een mooie ontwikkeling want hout slaat veel Co2 op.  Bijv een houtskeletbouw aan Het Veld in Lintelo
Koploper op dit moment is De Haart. 10 woningen zijn daarin aanbouw, van traditioneel metselwerk naar houtskeletbouw, van Tiny Houses naar Uuthuuskes. PP heeft destijds raad en college gewezen op de mogelijkheden van dit sooort woningen.
 
In de wekelijkse emailnieuwsbrief van de Progressieve Partij zijn de foto's te zien:
 
 (foto: duurzame nieuwbouw aan Legtersdijk)
 
 
 
 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates