Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaNieuws uit de gemeenteraad - april-mei

Nieuws uit de gemeenteraad - april-mei

2 mei - In het kader van kennisontwikkeling en luisteren naar de diverse standpunten (zie ook PN van twee weken geleden) heb ik een bijeenkomst van Natuur en Milieu Gelderland over biodiversiteit en grootschalige duurzame energieopwekking bijgewoond. Ik zag ook Gerrit Krajenbrink bij de aanwezigen. Of er verder nog Aaltenaren bij waren weet ik niet.
Hoe denken nu de echte natuurkenners over windmolens en zonneparken?
De conclusie en boodschap van NMG was zonneklaar:
Windmolens en zonneparken op land zijn hard nodig. Tegen zijn is geen optie. 
Denk mee, wordt mede-eigenaar en probeer zo de belangen van natuur bij de realisatie van windmolens en zonneparken te versterken ! (Bert)
 
--------------------------------------------------------------
PP verzoek ingewilligd:
Publieksversie Woonvisie gereed.
 
Op onze meedenkavond begin dit jaar waarin we met burgers de concept-Woonvisie hebben besproken kwam de wens tot een publieksversie naar voren. We hebben die wens in de Oordeelsvormende vergadering ingebracht en de wethouder nam het over. En nu is het klaar!  Zie Aalten Vooruit.
 
-------------------------------------------------------------
Rapport alsnog openbaar:
Huizen, bedrijven en bomen moeten wijken als de huidige N18 verbreed wordt
Gelderlander
 
We voorzagen deze (en andere) nadelen al toen de VVD-motie voor verbreding werd ingediend. Wij hebben destijds net als D66 en CU tegen gestemd. Op ons initiatief is samen met Groen Links afdelingen een ‘tegen-amendement’ ingediend waarin we vroegen om eerst een Maatschappelijke Kosten Baten Analyse uit te voeren alvorens te beslissen over verbreding. Wij houden niet van fact-free politics. Ons amendement heeft het echter niet gehaald. 
 
-------------------------------------------------------
Rapport over Raadsprogramma's.
 
Aalten is één van de 56 gemeenten die in 2018 een Raadsprogramma of Raadsakkoord heeft opgesteld in plaats van het traditionele coalitieakkoord. Met name PP had zich daarvoor hard gemaakt. De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden heeft een onderzoek laten doen dit groeiende fenomeen en heeft voor- en nadelen, werkwijzen om er te komen en de verschillende vormen waarin kan voorkomen in beeld gebracht. Ik was bij de presentatie van dit boeiende onderzoek. Een van de resultaten is een Routekaart die helpt bij de keuze van een Raadsprogramma.
 
----------------------------------------------------------
Vooruitblik Raad Mei
 
Beeldvorming 11 mei:
•Voorstel tot toepassing van de coördinatieregeling (artikel 3:30 Wet ruimtelijke ordening) voor de uitbreiding van bedrijventerrein ’t Broek. (Plan Cattier)
 
Oordeelvorming 18 mei:
•Onderwerp 1: Voorstel tot vaststelling voorlopige kaders begroting 2022-2025.
•Onderwerp 2: Voorstel tot toepassing van de coördinatie-regeling (artikel 3:30 Wet ruimtelijke ordening) voor de uitbreiding van bedrijventerrein ’t Broek.
•Onderwerp 3: Voorstel tot vaststelling van het Reglement van Orde voor de vergaderingen van de raad van de gemeente Aalten 2021.
oDe Raad heeft een nieuwe Werkwijze vastgesteld volgens het BOB-model (eerste beeldvorming, dan Oordeelvorming en dan Besluitvorming). Deze werkwijze moet formeel beschreven en vastgelegd worden in een Reglement van Orde.
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates