Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaBouwen in Bredevoort: er staat heel wat in de steigers

Bouwen in Bredevoort: er staat heel wat in de steigers

2 mei - Na de dorpen Aalten en Dinxperlo ben ik ook maar eens in de stad Bredevoort gaan kijken of daar ook veel bouwactiviteiten zijn. En ja hoor, ook daar zijn ze volop in beweging.
Het begint al aan de Bolwerkweg buiten Bredevoort, daar wordt een nieuwe woning gebouwd.
Doorfietsen richting Slingeplas, Kruittorenstraat. Daar slaat de schrik je om het hart. Plan de Buitenplaats wordt daar nu eindelijk gerealiseerd. Vroeger stond hier kippenslachterij Grijsen, die verkaste naar elders en de ontwikkelaar mocht hier een buitenplaats realiseren met ik meen 14 appartementen. Ik had als raadslid toen al bedenkingen tegen deze ontwikkeling. In de loop der tijd is het plan aangepast en verkleind, maar of deze ontwikkeling voor Bredevoort de juiste is vraag ik me af. Koopprijzen vanaf €399.000,- naar net onder de 5 ton.
En volgens Nieuwbouwwoningen.nl komen er ook nog grondgebonden woningen bij. Zie hieronder.
Aan de rand van Bredevoort wordt een nieuwe Buitenplaats gerealiseerd, WBC bouwt in een parkachtige omgeving 8 luxe appartementen in de stijl van de Amerikaanse architect Richard Meier. In een vervolgstadium worden hier nog een aantal grondgebonden woningen gerealiseerd. Bron: Nieuwbouwwoningen.nl
 
Bekendijk
Dan naar de Bekendijk gefietst. Ook in Bestemmingsplan Bekendijk is in de loop der jaren het nodige aangepast. Minder woningen dan oorspronkelijk en het plan is in delen gesplitst, omdat anders de subsidie van de provincie in gevaar kwam. De eerste woningen kwamen langs de beek. Daar zijn ze bezig met de laatste woningen.
Ernaast op de hoek Roelvinkstraat – Misterstraat ondergaat de oude garage van Ten Bruin een metamorfose. Jarenlang hebben we gepleit voor het behoud van de oude gevel van de oude fabriek (in mijn eerste bijdrage in de raad in 2002!) en een sloopvergunning is al eens verleend, maar uiteindelijk is het oude deel van het pand behouden gebleven. Nu zit Spar Wubbels erin, een aanwinst voor Bredevoort! In de oude kantoren komen 4 appartementen. Ze zijn nu druk bezig om alles in oude staat te herstellen, met een soort van kantelen bovenop de gevels. Erg mooi. Een mooie combinatie met het oude directeurshuis De Vinkenborgh een eindje verderop aan de Misterstraat.
Naast de Spar is nu nog een braakliggend terrein, waar in de toekomst ook nog woningen zullen komen.
 
Gerrit Migchelbrink
 
 
 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates