Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaOndernemerssteunpunt Aalten van start

Ondernemerssteunpunt Aalten van start

24 april - Donderdag  maakten we het wereldkundig.  De gemeenten Aalten en Doetinchem èn Laborijn hebben hun dienstverlening aan (individuele) ondernemers gebundeld in het Ondernemerssteunpunt Aalten Doetinchem. En meteen heeft Laborijn maar een nieuwe website gelanceerd.  Corona heeft e.e.a. misschien wel in een stroomversnelling gebracht, maar dit was een wens ook van de Progressieve Partij. In dit steunpunt gaat de aandacht  vooral uit naar zzp-ers, eenmanszaken en parttime-zelfstandige dienstverleners. Die groep is soms ook hard getroffen door de corona-crisis, en kan dan een beroep doen op de rijksregelingen als  TOZO en TONK. Maar veel kleinere ondernemers zien door de bomen het bos niet meer, hebben geen  dure adviseurs en voelen er zich vaak alleen voor staan. PP is een groot voorstander van samenwerken, groot helpt klein en netwerken; juist voor kleine ondernemers.  En daar heeft de (lokale) overheid een taak. Allereerst een wettelijke taak  door de uitvoering van enkele ondernemersregelingen zoals de eerdergenoemde  Tozo, Tonk , maar ook het besluit Bijstand Zelfstandigen (Bbz) en IOAZ  (Inkomensondersteuning oudere en arbeidsongeschikte zelfstandigen) . En – heel belangrijk per 1-1-20121  is de Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening ook van toepassing op zelfstandigen (ondernemers dus!).
 
Het lijkt erop dat de (lokale) overheid alleen maar als een soort vangnet voor ondernemers in problemen fungeert.  Juist advisering, coaching en ook opleiding zijn van belang voor zelfstandige ondernemers. Daarom ook aandacht voor: 
-deelnemers aan de Tozo kunnen vertrouwelijk sparren met leden van onze eigen industriekring IKAD en de Aaltense Uitdaging over de heroriëntatie en toekomst van hun bedrijf.: moet ik omvormen,  moet ik  ergens (deels) in loondienst of kan ik met hulp van een netwerk mijn omzet vergoten.
-we hebben als college met een paar ondernemers een “creatieve ondernemersdenktank”gevormd. Met als eerste resultaat dat drie ondernemers  die zich richten op “fit, gezond, bewegen” aan het kijken zijn of ze een platform kunnen vormen waarin hun diensten gecombineerd kunnen worden aangeboden.
-we hebben in de regio het fonds voor talentontwikkeling “Op ijver” opgezet. Ook zzp-ers en ondernemers kunnen hier gebruik van maken.
-We starten een coaching- en begeleidingstraject voor impact-ondernemers Move2Social. : voor ondernemers die naast het maken of verhandelen van producten of diensten en winst maken ook “impact” willen maken voor de maatschappij op het gebied van duurzaamheid, circulariteit of sociale inclusie.
-we zijn bezig met activiteiten rond circulaire economie en inclusieve landbouw. 
Nu nog de kunst om al deze mogelijkheden onder de aandacht te brengen van ondernemers.  Help je mee? Breng eens een bezoekje aan:www.laborijn.nl/ondernemerssteunpunt
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates