Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaAanmelding “Aaltense Hofjes” overtreft alle verwachtingen

Aanmelding “Aaltense Hofjes” overtreft alle verwachtingen

18 april - In 2017 verbeeldde onze vaste striptekenaar Henk van der Luijt  al eens een wens uit het programma van de Progressieve Partij: een “hofje met kleine (tiny) huizen voor jong en oud" (zie hieronder bericht van 4 april) 
 
Afgelopen juni –toen het nog eventjes weer kon- organiseerde de PP-fractie in Lintelo een live-bijeenkomst met mensen met ideeën voor een “krasse knarrenhofje”:  een soort hofje waar mensen wonen die niet alleen maar individueel wonen, maar ook elkaar helpen bij de dagelijkse klusjes of wensen die een ieder zo heeft. Heel mooi zou zijn als je ook een stel starters, jongeren in zo’n complex zou kunnen huisvesten die een wat lagere huur betalen, maar daar als tegenprestatie een goed afgebakend pakket vrijwilligerswerk tegenover zetten. Inmiddels is het idee overgenomen door het college en in de woonvisie terechtgekomen als één van de mogelijkheden om wonen en zorg te combineren.
 
In de Aalten Vooruit/De Band heeft een oproep gestaan voor een informatieavond gepland op 20 april, waar ook een architect meedoet aan een soort ontwerp atelier. Alle mensen die ook op zoek zijn naar nieuwe vormen van samenleven en naoberschap kunnen op die avond aanhaken, zo was de gedachte.
 
Nu is het aantal opgaven zo ontzettend groot dat er maar liefst drie “ontwerp-avonden” georganiseerd worden: 20 april, 6 en 7 mei. Dat geeft aan dat “het in de lucht hangt” dat mensen op zoek zijn naar andere vormen van samenleven en wonen, waarin naoberschap een belangrijke rol speelt. 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates