Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaVolop duurzame bouwactiviteiten in Dinxperlo

Volop duurzame bouwactiviteiten in Dinxperlo

18 april - Na positieve reacties vorige keer over het artikel over bouwactiviteiten in het dorp Aalten ben ik ook maar eens in Dinxperlo gaan kijken. Onderweg door De Heurne viel me al gelijk op dat rijksmonument De Welsker aan de Spekkendijk gerenoveerd wordt. Na vele jaren van leegstand is deze prachtige boerderij een aantal jaren geleden eindelijk verkocht en wordt het nu behouden voor de toekomst.
Het U-vormige boerderijcomplex bestaat uit een voorhuis met achterhuis, een varkensschuur met langsdeel, een veeschuur en een veldschuur. De boerderij is al sinds de middeleeuwen belangrijk geweest voor de geschiedenis van de streek. Het is een historische plek met een authentieke uitstraling. Het complex heeft daarom, m.u.v. de veldschuur, de status van rijksmonument. Bron: Funda. 
 
Nieuwstraat Dinxperlo
De Woonplaats is samen met Fijn Wonen bezig met het voorbereiden van de bouw van 14 eengezinswoningen op het terrein voor het gebouw de Molenhof / De Wieken in Dinxperlo.
In het voorjaar is de start van de bouw van de woningen en de oplevering wordt verwacht in het najaar van 2021. 
De veertien woningen worden in drie blokken van vijf, vijf en vier woningen gebouwd. Hiervan krijgen negen woningen twee slaapkamers en hebben een oppervlakte van 84m2. Vijf woningen krijgen drie slaapkamers en een zolder en hebben een oppervlakte van 109 m2. De slaapkamers en de badkamer bevinden zich op de verdieping. Er is een ruime badkamer en er zijn twee toiletten. De woningen worden verhuurd in het sociale segment met een netto huurprijs onder de € 752,33 per maand. Bron: De Woonplaats
 
SABA
 
Op het industrieterrein ook volop bouwactiviteiten. Lijm en kit producent SABA is aan de Anholtseweg volop bezig met volledige nieuwbouw van haar kantoren en productiehallen. Zie onderstaand artikel van hun web-site.
Centraal thema in het ontwerp is duurzaamheid. SABA zit nu verspreid over twee locaties: Weversstraat en Meniststraat. Door de nieuwbouw wordt één centrale plek gecreëerd waar alle functies van SABA weer bij elkaar worden gebracht onder één dak. In feite wordt de nieuwbouw gepleegd direct aanpalend aan de in 2013 nieuw gebouwde kitfabriek. Gebouwd met het oog op verdere groei, maar met zo min mogelijk negatieve belasting voor mens en milieu. Het kantoorgebouw is energieneutraal en voorzien van een sedum dak. Zonnepanelen voorzien in een groot gedeelte van de energiebehoefte van zowel het kantoor als de fabriek. De productiegebouwen worden volgens de laatste stand der techniek gebouwd en ingericht en er zal fors geïnvesteerd worden in nieuwe machines en installaties.
 
Op de benedenverdieping van het kantoorgebouw wordt duidelijk gemaakt waar het bij SABA sterk om draait: innovatie en ontwikkeling. Op een markante plek zullen de laboratoria duidelijk zichtbaar zijn en er wordt veel ruimte gereserveerd voor klanten en relaties in het SABA Experience Center. Er zal een open werkcafé worden gerealiseerd waar medewerkers en klanten in één ruimte ervaringen kunnen delen. De buitenzijde van het kantoorgebouw heeft een organische vorm en er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Licht en ruimtelijkheid voeren de boventoon.
 
Een duurzaam pand, voorzien van de modernste technieken en klaar voor de toekomst.
Mooi!
Gerrit Migchelbrink

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates