Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaDuurzame energie: "Op de man of op de bal?"

Duurzame energie: "Op de man of op de bal?"

18 april - De informatiebijeenkomst die PP voor zichzelf hield over windenergie met dhr. van Bussel, en waarvan een verslagje in de Aalten Vooruit/De Band verscheen, leidde tot een ingezonden stuk  namens Platform Zon en Win, waarin de betrouwbaarheid van de inleider in twijfel getrokken werd. De professor zelf reageerde hier weer op met een luchtig ingezonden stukk waar de criticasters vriendelijk terecht gewezen werden. Zie voor de artikelen:
 
De reactie van het Platform Zon en Wind volgt een bekend patroon. Het verhaal in de Aalten Vooruit over van Bussel bij PP wordt geframed als ‘gebakken lucht’ omdat de windprofessor een voorstander van windenergie zou zijn. Nu kan het nooit kwaad om bij een bewering even te checken waar die vandaan komt.  Om vervolgens met meer of minder kritische blik je oordeel te vellen over die betreffende bewering. Helaas blijft het Platform steken bij een voorbarig - en nogal neerbuigend en onjuist – oordeel over dhr van Bussel en gaan ze niet inhoudelijk in op de beweringen in het persbericht (zouden die soms kloppen?). Spelen op de man en niet op de bal.
 
Wat als iedereen de Platform- benadering nu zou toepassen? Bijvoorbeeld op het Platform Zon en Wind zelf? Dit Platform is een verklaard tegenstander van windmolens. Betekent dat dan automatisch dat de beweringen van het platform niet te vertrouwen of ‘gebakken lucht’ zijn?
 
Wij vinden niet dat het zo moet gaan.
 
Waar het om gaat is dit: wij moeten als politieke partij – net als andere partijen – belangrijke beslissingen nemen over de energietransitie in onze gemeente en regio. Beslissingen die onze burgers raken en die effect hebben op gemeenschappen elders en in de toekomst. Het is onze plicht om ons goed te (laten) informeren. Dat doet Progressieve Partij. Zie in deze Progressief Nieuws oa het artikel over vogels en diverse artikelen in vorige uitgaven. We luisteren naar voor- en tegenstanders. Niet vanwege hun mening, maar vanwege hun argumenten. Omdat feiten de grondslag moeten vormen van oordelen en van besluiten.
Spelen op de bal dus.
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates