Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaOndersteuning voor ondernemers bij doorstart of heroriëntatie

Ondersteuning voor ondernemers bij doorstart of heroriëntatie

10 april - Zelfstandig ondernemers uit gemeente Aalten die door de coronacrisis geen betaald werk hebben, krijgen ondersteuning bij een doorstart of heroriëntatie op de arbeidsmarkt. De Aaltense uitdaging, IKAD (Industriekring Aalten en Dinxperlo), Seesing Flex, Maqqieen Laborijn zetten zich hier in een gezamenlijk project voor in.
 
Op initiatief van wethouder Joop Wikkerink van gemeente Aalten zijn de organisaties samengebracht. Naast oriëntatie op de arbeidsmarkt bieden de organisaties ondersteuning bij bijvoorbeeld een doorstart of beëindiging van een eigen bedrijf en schulden.
 
Sterk netwerk
Roy Bakker, specialist Bbz (Besluit Bijstand Zelfstandigen) vertelt over de behoeften van ondernemers:
“Het beeld dat wij hadden van zelfstandig ondernemers is het afgelopen jaar bevestigd; zelfstandigen in de Achterhoek hebben over het algemeen een sterk netwerk dat men ook benut voor opdrachten/werk. Een voorbeeld is de evenementenbranche. Deze ondernemers hebben veelal vervangende opdrachten kunnen vinden. Zodra het kan wil men bij voorkeur terug naar het beroep of bedrijf dat men voor corona uitoefende. Wij zien dan ook vooral vraag naar ondersteuningsmogelijkheden binnen het eigen bedrijf, zoals hulp bij een doorstart en hulp bij schulden.”
 
 
Joop Wikkerink: 
“Op dit moment is het aantal ondernemers dat hulp vraagt bij een doorstart of heroriëntatie nog beperkt. Hier zie je toch dat men lang wacht met vragen om hulp. Niet nodig! Want dit is nu juist zo’n oplossing die voor iedereen kan werken, dus óók als je alleen tijdelijk een andere inkomstenbron zoekt. De betrokken organisaties zetten zich daar graag voor in."
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates