Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaGesprekken over zorg en ondersteuning

Gesprekken over zorg en ondersteuning

28 maart - Bericht van het college: Na een paar uitvoeringsplannen, normenkader, transitieplan en “omgekeerde verordening”  is het tijd om het hele sociaal domein eens in samenhang te bezien en ook vorm te geven.
Dat gaan we doen in een nieuwe visie “Zo persoonlijk mogelijk” waarin we opschrijven hoe we in de gemeente Aalten Noaberschap gaan vormgeven. Dat bedenken we niet alleen, maar gaan we digitaal de boer voor op. We komen naar u toe!
Maandag verschijnt er een grote advertentie in De Band en Aalten Vooruit die informatie geeft over dit “participatietraject”. 
 
Verdere ontwikkeling van zorg en ondersteuning in de gemeente Aalten
 
De lijntjes over hoe zorg en ondersteuning van de gemeente eruit kan zien zijn wel zo’n beetje uitgezet. Wat doen we in welke situatie en welke voorwaarden gelden daarvoor? We hebben er boekwerken over volgeschreven. En we moeten ons soms aan regels van het Rijk houden. Van onze inwoners, van u, van jou, willen we vooral horen hoe we dat samen zo goed mogelijk in kunnen vullen. Dat kunnen en willen we niet binnen de muren van het gemeentehuis bedenken. Daarom nodigen we inwoners uit voor tafelgesprekken. Om te horen hoe het met u gaat, welke uitdagingen of misschien wel problemen u heeft. Welke waardevolle tips u heeft waar nog niemand aan gedacht heeft. Wat u heeft gedaan om problemen voor te zijn. Of om het tij te keren. Of misschien wel wat u heel graag zou willen, maar wat niet lukt. Ervaringen waar we allemaal wat aan hebben.
 
Gesprekstafels
 
In april en mei organiseren we als gemeente gesprekstafels. Meedoen aan zo’n tafel geeft u de kans om mee te praten over een voor u belangrijk onderwerp. Uw ervaringen en ideeën horen we graag. Natuurlijk gaat het niet lukken om uw vragen ter plekke op te lossen en dat is ook de insteek niet. Maar we kunnen samen vast leren van wat u hebt meegemaakt of ondernomen. Wat maakte dat het lukte om tot een oplossing te komen? Waar bent u tegenaan gelopen waardoor het net niet lukte? Welke tips wilt u delen? Medewerkers van de gemeente, en ook de wethouders, benaderen de komende weken persoonlijk mensen om hen uit te nodigen voor een gesprekstafel. Inwoners uit onze gemeente waarvan zij denken dat ze ervaringen en/of ideeën hebben waar andere mensen iets aan kunnen hebben. We zoeken daarbij vooral mensen die nog niet zo vaak hun mening hebben gedeeld. Misschien zelfs nog nooit met de gemeente te maken hebben gehad. Juist omdat ze alles zelf regelen. Wordt u gebeld? Dan hopen we dat u wilt overwegen mee te praten. 
Maar we kennen natuurlijk niet iedereen met ‘een goed verhaal’. U mag zich dus ook zelf aanmelden. Doe dat vooral!
De gesprekstafels worden digitaal gehouden. Bent u niet zo handig met computers? Laat dat u niet weerhouden. Indien nodig staan er vrijwilligers klaar om u te helpen.
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates