Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaTweede kamer-Verkiezingen 2021: wat ging er door je heen?:

Tweede kamer-Verkiezingen 2021: wat ging er door je heen?:

21 maart - Wat gaat er allemaal door je hoofd wanneer je terugkijkt naar de verkiezing van afgelopen woensdag? De gevolgen landelijk, maar ook plaatselijk. 
Ook hier in Aalten zagen we een grote verschuiving.
(Uiterst) rechts, inclusief BBB, won meer dan 2000 stemmen, CDA verloor er 1000, GL en SP 1600 minder, D66 “maar” 2% meer, namelijk 300 stemmen.
Wat is er aan de hand?
Landelijk vind je op tv, krant en andere media veel meningen en beschouwingen.
Maar wat in Aalten?
Van oudsher was Aalten een christelijke gemeente, met waarden als gerechtigheid, barmhartigheid en opkomen voor de zwakkeren in de samenleving. Opkomen voor de “weduwen, wezen en vluchtelingen”, zoals dat zo mooi heet.
Maar wat nu? Partijen die vluchtelingen willen weren, partijen die alleen voor hun eigen groep opkomen. Eigenverantwoordelijkheid staat voorop, terwijl veel mensen niet de mogelijkheid of capaciteiten hebben om voor zichzelf op te komen.
 
Herbezinnen?
De partijen waarmee de Progressieve Partij zich verbonden voelt hebben een gevoelige tik gekregen. 
Raakt dat ook onze partij?
Moeten wij ons ook herbezinnen op onze doelstellingen?
Natuurlijk blijven wij nadenken over onze koers, dat doen we wekelijks wanneer we overleggen over de raadsvoorstellen. Wekelijks kun je er hier een verslag over lezen. En natuurlijk zal het ook de komende tijd daarover gaan, wanneer we ons voorbereiden op de gemeenteraadverkiezing van 2022. 
 
Vasthouden
Onze aandacht blijft nadrukkelijk gericht op duurzaamheid, op opkomen voor zwakkeren (mede dankzij onze wethouder) en op het meedoen van iedereen (participatie) in onze Aaltense gemeenschap. Vooral op het gebied van duurzaamheid zal de tegendruk groot zijn en blijven, van krachten die op de rem willen trappen.
Maar wij zijn het verplicht aan onze kinderen en onze kleinkinderen en onze medemensen, om onze idealen van een groene en sociale samenleving proberen te verwezenlijken. 
Nu, in 2021, maar ook in de toekomst.
 
Gerrit Stronks
 
Natuurlijk was er een lichtpuntje. Onze oud-plaatsgenoot Lisa Westerveld  kwam toch met voorkeurstemmen, ook vanuit Aalten (257) in de kamer terecht. Ze kan daar weer werken aan een betere Jeugdzorg en Onderwijs.Mooi dat zoveel mensen haar in Aalten gesteund hebben>
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates