Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaPP -Pleidooi voor een eerlijk en daadkrachtige klimaatbeleid.

PP -Pleidooi voor een eerlijk en daadkrachtige klimaatbeleid.

12 maart - Van Groningen tot Maastricht, in ruim 40 plaatsen wordt zondag 14 maart KlimaatAlarm geslagen. Ruim 20.000 mensen doen mee. En velen moesten teleurgesteld worden omdat in verband met Corona geen grote aantallen mensen toegelaten kunnen worden. De Progressieve Partij houdt in Aalten om 15:00 uur een kleine demonstratie met een ludieke actie. Er worden bewust geen mensen opgeroepen om erbij te zijn;  iedereen kan het live volgen op het Facebook-kanaal van de Progressieve Partij.
 
De grote actiebereidheid laat zien dat veel mensen zich zorgen maken om het klimaat. En dat er van de overheid echte oplossingen worden geëist. Om dit te onderstrepen heeft Progressieve Partij Aalten een brochure uitgegeven met de titel: Pleidooi voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid. Hierin wordt achtergrond informatie gegeven over het klimaat, over maatregelen die op de verschillende overheidsniveau’s worden genomen en over een aantal oplossingen die momenteel volop in de schijnwerpers staan zoals windmolens en kernenergie. Raadslid Bert Weevers: “PP pleit al 40 jaar voor een duurzame samenleving. Gelukkig is  er ook bij andere partijen steeds meer aandacht voor het klimaat. En nu wordt het menens: oplossingen moeten immers op lokaal niveau, in de gemeente, echt tot realisatie komen. Nu komt het echt dichtbij onze inwoners. Goede informatie is in dit stadium van groot belang. We hopen met ons Pleidooi een bijdrage te leveren aan een goede en open discussie. “
 
Het Pleidooi wordt zondag 14 maart, de dag van het Klimaat Alarm, aangeboden aan burgemeester Stapelkamp. Hij is immers voorzitter van de Aaltense gemeenteraad die dit jaar een aantal belangrijke klimaat besluiten moet nemen. Geïnteresseerden kunnen de brochure  hier gratis downloaden via de website en de sociale mediakanalen van de Progressieve Partij. Weevers vindt participatie ook heel belangrijk: “Meedenken mag natuurlijk ook. Graag zelfs! Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en men krijgt een uitnodiging voor onze online meedenkavonden.”  
 
Kijk zondagmiddag 14 maart om 15.00 uur live mee op de facebookpagina van de Progressieve Partij:

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates