Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaProgressieve Partij slaat 14 maart klimaatalarm

Progressieve Partij slaat 14 maart klimaatalarm

6 maart - Drie dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen slaan mensen van Groningen tot Maastricht luid en duidelijk het Klimaatalarm. Ook de Progressieve Partij roept iedereen op om mee te doen. 
 “Minder vlees eten, vaker met de fiets, lokale producten kopen... We kunnen het nog zo goed doen met zijn allen, maar als de overheid en bedrijven niet voor mensen en het klimaat kiezen, blijft de klimaatcrisis bestaan. Daarom slaan we in heel Nederland, ook in de gemeente Aalten, 14 maart om 15:00 uur Klimaatalarm", zeggen bestuur en fractie van de Progressieve Partij.  “Wij willen een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid.” 
 
Het Klimaatalarm van 2021
De klimaatcrisis is de grootste bedreiging van onze tijd. We moeten nu samen het roer omgooien. Blijven we kiezen voor verwoeste oogsten, dodelijke hittegolven en watertekorten, in binnen- en buitenland? Of kiezen we nu voor vruchtbare grond, schone lucht en voldoende drinkwater?
 
Laten we de miljardensteun die nu is vrijgemaakt gebruiken om Nederland eerlijker en groener te maken. De overheid geeft miljarden euro’s aan grote vervuilende bedrijven in de vorm van subsidies, leningen en belastingvoordelen. Dit gaat ten koste van gezinnen en kleine ondernemers. De overheid kan ons belastinggeld maar 1 keer uitgeven. Nu maakt ons belastinggeld de klimaatcrisis erger. Dat moet anders.
 
Wij eisen dat de overheid het roer omgooit en bedrijven dwingt zelf te betalen voor de klimaatschade die ze aanrichten, in binnen- en buitenland. De overheid moet erop toezien dat bedrijven hun verantwoordelijk nemen om te verduurzamen. Op eigen kosten. Wij kiezen mensen boven vervuilende bedrijven.
 
Wij eisen echte oplossingen en eerlijk herstel. Voor gezinnen, boeren, kleine ondernemers. Voor jongeren, Inheemse groepen, voor jou.
 
14 maart in de gemeente Aalten
Wat we precies gaan doen in de komende week en op 14 maart?  Houd vooral de sociale media in de gaten!  Vanwege de corona-maatregelen zullen de acties hoofdzakelijk digitaal plaatsvinden. Dat geeft ons meteen de gelegenheid goede informatie over de Klimaatcrisis te geven. Daar is veel behoefte aan.  Ook en juist in deze verwarrende tijd is er veel misinformatie die de noodzaak van duurzame maatregelen in twijfel trekt. 
 
Het Klimaatalarm is een initiatief van de landelijke Klimaatcrisis Coalitie. Samen met 40 lokale Klimaatcoalities in heel Nederland voeren we in 2021 de druk op om de politiek in beweging te krijgen. Het Klimaatalarm is de eerste stap. De Klimaatcrisis Coalitie is een nieuw samenwerkingsverband van 11 organisaties, die samen met lokale coalities dit jaar de politiek oproept de klimaatcrisis serieus te nemen en te kiezen voor mensen en klimaat in plaats van de belangen van grote vervuilende bedrijven. 
 
Kijk ook op de site van Milieu Defensie: klik hier
 
en ook de site van Klimaatactie: hier
 
 
Oproep: kom met ideeën!
Op de websites hierboven staan veel ideetjes hoe je in corona-tijd actie kunt voeren voor het klimaat. Geef ons je leukste invallen door en wij zoeken mensen die ze willen uitvoeren. Geef je ook zelf op als iets wilt doen in de aanloop naar of op 14 maart!.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates