Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaLisa Westerveld bij Groen Links Achterhoek

Lisa Westerveld bij Groen Links Achterhoek

6 maart - Lisa Westerveld was 5 maart op uitnodiging van GroenLinks Achterhoek in Aalten om te praten over onderwijs en jeugdzorg. Via Teams konden mensen met haar in gesprek en anderen konden via livestream het gesprek volgen. 
 
Onderwijs
Gespreksleider Joop Wikkerink vroeg haar naar vier jaar ervaring met het onderwerp onderwijs en naar enkele problemen op dit gebied. Ze vertelde dat ze al lang ervaring had als vakbondsbestuurder, maar dat het werk in de Tweede Kamer toch wel heel anders is. Enkele problemen zijn: te weinig leerkrachten terwijl 30.000 werknemers wel een bevoegdheid hebben, maar niet voor de klas staan. Ook gaan 15.000 thuisleerlingen niet naar school.
Vaak omdat het “passend onderwijs” niet goed functioneert, niet voor zorgkinderen, maar ook niet voor hoogbegaafde kinderen. 
Een moeder vertelde dat ze altijd heeft moeten vechten voor haar 17-jarige dochter met een handicap. “Niet het kind telt, maar het systeem”, zei ze. En omdat zij zich actief inzette, kon ze een weg vinden in de bureaucratie.
Een leerkracht vertelde dat het voor kinderen van statushouders moeilijk is om de taalachterstand in te lopen, vaak omdat ze in de thuissituatie niet voldoende kunnen worden ondersteund.
 
Jeugdzorg
Het tweede onderwerp was de jeugdzorg. Dit onderwerp was nieuw voor haar toen ze in de Kamer kwam. Om zich in te werken ging ze eerst in gesprek met zoveel mogelijk jongeren, om van hen te horen wat hun problemen zijn, waar zij tegen aan lopen. 
Een blijvend probleem zijn de wachtlijsten. Vaak wordt er te laat gereageerd door instanties zodat bepaalde situaties uit de hand lopen en kinderen uit huis geplaatst moeten worden. Maar ook soms worden kinderen te laat uit huis geplaatst, zoals bij kindermishandeling. Het blijven vaak moeilijke beslissingen. 
Het tekort aan geld is een bekend onderwerp voor de gemeenten. Daarom zouden de duurdere uithuisplaatsingen door het rijk betaald moeten worden, zodat de gemeente zich op preventie kan richten.
 
Lisa had anderhalf uur tijd, daarna moest ze naar Bredevoort. Ze was blij met de vragen en opmerkingen, omdat het haar helpt om haar werk in Den Haag goed te kunnen doen.
Een mooi initiatief van GroenLinks Achterhoek.
 
Foto: Kamerlid Lisa Westerveld nemt een kijkje bij haar banner aan de Varsseveldsestraatweg in Aalten
 
 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates