Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaPP steunt petitie voor betere wet tegen verkrachting

PP steunt petitie voor betere wet tegen verkrachting

7 maart  - De Progressieve Partij Aalten-Dinxperlo wil op internationale vrouwendag maandag 8maart aandacht voor slachtoffers van verkrachting. Daarom roept de Progressieve Partij op de petitie van Amnesty International te tekenen. Deze vraagt van de regering de verkrachtingswet aan te passen. 
 
Slachtoffers onvoldoende beschermd.
Slachtoffers van verkrachting worden in Nederland onvoldoende beschermd. Zeventig procent kan zich door verlammende angst niet verzetten. Volgens de wet ben je dan niet verkracht, omdat bewijs van dwang ontbreekt. Dat moet veranderen. De wet moet gebaseerd zijn op het gebrek aan instemming, niet op de aanwezigheid van dwang. Daarom roepen we iedereen op om samen een krachtige boodschap te sturen naar de politiek. Want binnenkort wordt er onderhandeld over een nieuw regeerakkoord.
 
Internationale vrouwendag 8 maart
Deze actie voor bescherming van slachtoffers van verkrachting wordt gevoerd op internationale vrouwendag. Deze wordt ook in Nederland al vanaf 1911 georganiseerd en gevierd op 8 maart. De dag is bedoeld om aandacht te vragen voor gelijke rechten voor vrouwen en meisjes.
 
Invloed met Impact:
In 2021 is het thema van Internationale Vrouwendag: ‘Invloed met Impact’.
Vrouwen spelen daarin een sleutelrol en positiviteit is het sleutelwoord: samen kunnen wij de verharding in onze maatschappij tegengaan..
Maar ook het aansnijden van onderwerpen die specifiek vrouwen betreft zoals het taboe doorbreken van huiselijk geweld, meer vrouwen in de politiek, een gelijkwaardige positie behalen voor meisjes en vrouwen in onze maatschappij, de waardering voor de diverse culturen die ons land rijk is en ga zo maar door.
Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om de wereld een beetje mooier te kleuren maar dan op een positieve manier.
 
 
Lokale actie in gemeente Aalten.
De fractie van de Progressieve Partij heeft raad en college gevraagd hun naam op de Ja-Muur (zie illustratie) van Amnesty International te plaatsen. Ook hebben zij een verzoek gedaan aan enkele maatschappelijke organisaties.
 
In kranten en op sociale media roept PP de inwoners van de gemeente Aalten op om een handtekening onder een petitie te zetten: 
Kijk ook op:

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates