Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaOntwerp schuurwoning aan de Kalverweidendijk

Ontwerp schuurwoning aan de Kalverweidendijk

7 maart -  In de beeldvormende raad kwam dinsdag een voorstel tot afgifte van een verklaring van geen bedenkingen voor de bouw van een woning aan de Kalverweidendijk te Dinxperlo aan de orde. Wat is er aan de hand?
In verband met de versterking van het Centrum (cf Centrumvisie Dinxperlo) is of wordt het pand Wilhelminastraat 7/7a door de gemeente aangekocht. De eigenaar van dit pand heeft daarbij het recht gekregen om elders in de gemeente een woning te bouwen op een nog te ontwikkelen locatie, die daarvoor geschikt wordt geacht in het kader van een goede ruimtelijke ordening.
 
In overleg is een bouwplan ontwikkeld op een perceel aan de Kalverweidendijk (tussen nrs. 5 en 9). Het gaat om de bouw van een zgn. schuurwoning, die energieneutraal en rolstoelgeschikt wordt uitgevoerd. Het perceel is weliswaar gelegen in het landelijk gebied, maar grenst direct aan de bebouwde kom. Omdat de bestaande bestemming woningbouw niet toestaat is een ‘Verklaring van geen bedenkingen’ door de raad vereist. 
 
In eerste instantie waren er 4 buren die bezwaar hadden tegen dit plan. Ze hadden een brief aan de raad geschreven met hun grieven en aangegeven in te willen spreken op de beeldvormende vergadering. Vlak voor de bijeenkomst echter hebben ze een goed gesprek gehad met de bouwer. Dit gesprek heeft ervoor gezorgd dat al hun bezwaren van tafel gingen. Met als gevolg dat dit agendapunt heel snel afgehandeld kon worden. Eigenlijk had dit gesprek dus eerder moeten plaatsvinden. Dat is ook de bedoeling van de nieuwe Omgevingswet die op stapel staat. Vroegtijdig overleg met de buurt en het eventueel aanpasen van de plannen aan de wensen van omwonenden is  altijd effectiever dan via zienswijzen en bezwaarschriften tot een oplossing te komen.
 
 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates