Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaGL-Kamerlid Lisa Westerveld over Jeugd en Onderwijs.

GL-Kamerlid Lisa Westerveld over Jeugd en Onderwijs.

26 februari - GroenLinksKamerlid Lisa Westerveld, geboren in de Aaltense buurtschap Lintelo, komt op 5 maart naar de Achterhoek. Westerveld die naam maakte door haar vasthoudendheid op de dossiers Jeugdzorg en Onderwijs komt op uitnodiging van alle GL-afdelingen in de Achterhoek.
Lisa zal met bestuurders, ouders, onderwijzers en werkers in de jeugdzorg bespreken waar het heen moet met Jeugdzorg en Onderwijs na de coronacrisis.   Uiteraard worden de corona-richtlijnen in acht gehouden. Iedereen die onze jeugd aan het hart gaat is welkom om online aan te sluiten.
 
Uitdagingen en Jeugdzorg en onderwijs
In de afgelopen regeerperiode is gebleken dat veel niet goed gaat in de Jeugdzorg: ontoereikende crisisopvang, sluiting van noodzakelijke voorzieningen, veel te lange wachtlijsten, gebrekkig functionerende instellingen, zorgfraude. Maar ook in de jeugdzorg waar gemeenten verantwoordelijk voor zijn is niet alles koek en ei. Grote tekorten bij gemeenten, wijzigende verhoudingen.
 
De grote negatieve gevolgen van de corona-pandemie op het onderwijs en de jeugd worden steeds duidelijker. Veel achterstanden, kansenongelijkheid en psychisch leed. Thuisonderwijs, met alle gebreken van dien, onhelderheid over examens en de waarde van het diploma.
Welke oplossingen en acties zijn nodig vanuit het perspectief van GroenLinks, hoe moet na de verkiezingen hierover samengewerkt worden met de andere partijen. Dat zijn vragen die aan de orde komen tijdens deze deels interactieve sessie met Lisa.
 
Livestream en Teams.
Lisa gaat vooral in op de landelijk aangestuurde jeugdzorg en onderwijs. Het gesprek vindt zowel per Teams als via een livestream plaats. De GroenLinks-wethouders uit de Achterhoek zijn aanwezig voor de regionale en lokale kwesties. Doel is ook om aandachtspunten vanuit en voor de regio te verzamelen.
 
Praktisch:
Het gesprek vindt plaats vanuit het gemeentehuis in  Aalten. Meesprekers kunnen inschakelen via Teams. Daarvoor moet men zich opgeven bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan volgt een email met inlogcode. De livestream is op vrijdag 5 maart vanaf 17.30 uur te vinden op https://oostachterhoek.groenlinks.nl/home. De (digitale) bijeenkomst is van  18.00 uur tot 19.30 uur op vrijdag 5 maart. Daarna reist Lisa naar Bredevoort waar in de Vrijplaats voor kunst en cultuur De Koppelkerk een paneldiscussie plaatsvindt met vertegenwoordigers van diverse partijen. Ook daar worden veel belangstellenden verwacht. https://koppelkerk.nl/agenda/2021/03/05/politiek-cafe/
 
 
 
What do you want to do ?
New mail

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates