Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaBetaalbaar, betaalbaar, betaalbaar

Betaalbaar, betaalbaar, betaalbaar

14 februari - De gemeenteraad van Aalten stelt deze maand de Woonvisie 2021-2016 vast. Hierin worden de uitgangspunten voor het wonen in deze gemeente geregeld voor de komende 5 jaar. Een belangrijk beleidsstuk dus.
 
In de Beeldvormende bijeenkomst bleek dat alle partijen de Woonvisie een goed geschreven, helder stuk vinden. Bert Weevers van Progressieve Partij hield een vurig pleidooi voor nog meer aandacht voor betaalbaarheid en duurzaamheid. Goedkope woningen zijn steeds minder beschikbaar en de afgelopen jaren tot en met nu is er vooral veel te duur bijgebouwd. Denk maar aan het Hoge Veld in Aalten en de appartementen aan de Ooievaarsdijk in Bredevoort met prijzen van 350.000 tot 500.000 euro.  Dat is voor de gewone Aaltenaar niet op te brengen. “Dwing bouwers en ontwikkelaars om goedkoop te bouwen. Dat stimuleert meteen innovatie”.
Volgens Weevers  is ook innovatie nodig in de manier van bouwen. “Veel minder beton en staal en meer hout. Dat is goed voor het klimaat (beton is een van de grootste veroorzakers van CO2-uitstoot) en put grondstoffen minder uit. En gebruik elektrisch materieel waardoor er minder stikstof wordt uitgestoten tijdens de bouw. Goed voor natuur en landbouw.”
 
De Progressieve Partij pleitte ook voor een publieksversie van de Woonvisie. “Dit is zo’n belangrijk beleidsstuk dat iedereen daar snel en op een makkelijke manier kennis van moet kunnen nemen”. Wethouder Kok was het hiermee eens en gaat dit met de afdeling communicatie bespreken.     
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates