Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaWoonvisie belangrijkste agendapunt Oordeelvorming 9 februari

Woonvisie belangrijkste agendapunt Oordeelvorming 9 februari

5 februari - Deze maand wordt de nieuwe Woonvisie vastgesteld. Bij het wonen komen twee, of eigenlijk drie belangrijke thema’s van PP bij elkaar: sociale rechtvaardigheid (betaalbaarheid), duurzaamheid en ruimtelijke ordening (waar moet je (niet) bouwen).
 
PP had eind vorig jaar als een van de weinige fracties al uitgebreid op de concept-versie gereageerd. Afgelopen woensdagavond hadden we een geanimeerde meedenk-avond waar ook niet-leden online aangeschoven waren om mee te praten.  
 
In de Woonvisie worden voor de komende 5 jaar de uitgangspunten voor het wonen vastgelegd. Het ‘Afwegingskader’ is daarbij een belangrijk instrument. Nieuwbouwplannen worden hieraan getoetst, kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit.
Het algemene oordeel over de woonvisie: heldere opzet, goed gemotiveerde keuzes. Complimenten voor de opstellers.PP heeft vooral waardering voor de nadruk op betaalbaarheid en bouwen voor jongeren en senioren.
Want laten we wel wezen: het oude beleid heeft geleid tot belachelijke nieuwbouw (-plannen) zoals Hoge Veld Aalten en Ooievaarsdijk Bredevoort met koopprijzen van € 350.000,- tot € 500.000,-. Niet bepaald geschikt voor de bulk van onze woningzoekenden.
Ook aandacht voor benutten bestaande voorraad is goed, al; zijn er wellicht meer instrumenten in te zetten zoals DUO-wonen.  
 
Op een aantal punten willen we echter meer aandacht, aanscherping of andere focus.
•Meer Duurzaamheid in afwegingskader. Niet alleen energie, maar ook
oMaterialen (“geen beton en staal maar hout”);
oBouwwijze (flexibel, demontabel, natuurinclusief ontwerpen)
oMaterieel (geen diesel maar elektrisch; CO2 + stikstof!)
De argumenten van het college in de antwoorden op onze schriftelijke vragen hierover overtuigen niet. Zie ook verderop in deze Progressief Nieuws ‘Snel en duurzaam bouwen in de houten eeuw’. 
 
•Geen ophoging van de grens ‘goedkope sector’ ((170.000-grens handhaven) en nadruk meer op huur.
 
We zijn ook blij dat ons idee voor een Knarrenhof actief is opgepakt door een aantal bewoners. Inmiddels zijn er door deze initiatiefgroep al meerdere gesprekken met de gemeente geweest.
Ook de positie van Arbeidsmigranten en Statushouders heeft onze aandacht. Tenslotte werd opgemerkt dat het goed zijn om van zo’n belangrijk beleidsstuk een goed leesbare publieksversie te maken.
 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates