Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpagina Duurzaamheid stevig op de Aaltense politieke agenda.

Duurzaamheid stevig op de Aaltense politieke agenda.

1 februari - Vorige maand stond de Update van het Plan van Aanpak Duurzaamheid op de agenda’s van Beeldvorming, Oordeelvorming en Besluitvorming. PP hamert al sinds haar bestaan op het belang van duurzaamheid. Tegenwoordig vindt vrijwel elke partij dit een urgent thema: een hoopvolle ontwikkeling! 
 
PP vroeg in haar bijdragen en moties deze keer vooral aandacht voor betaalbaarheid, droogtemaatregelen en stimulering van energetische verbetering van de bestaande woningen. Ook andere partijen kwamen met suggesties voor aanvullend beleid.
 
Onze moties zijn alle drie overgenomen door de wethouder. Een mooi resultaat!
 
Dit jaar staat er nog veel meer duurzaamheid op de agenda, waaronder de Transitie Visie Warmte (TVW), het Uitnodigingskader Zon en Wind, het Bomenplan, droogtebeleid, een biodiversiteitsplan en een nota circulaire economie. Wie had dat ooit gedacht in Aalten? Onze deelname aan het college en onze voortdurende en inhoudelijk goed onderbouwde aandacht voor duurzaamheidsthema’s hebben effect.  
 
Aandacht blijft echter volop nodig, daarom hebben we weer een selectie van recente stukken uit de media onder elkaar gezet. Ook om aan te geven dat ook elders, ook wereldwijd duurzaamheid steeds hoger op de politieke agenda komt. We staan niet alleen. Wil je ze ontvangen geef dan even een seintje.
 
Het gaat om de volgende stukken:
•Situatie is zo nijpend dat budget voor aanpassing aan klimaatverhitting moet vertienvoudigen, interview met directeur VN-bureau klimaatadaptatie: (Trouw).
•Windmolens zijn niet te verstoppen. Maar ze zijn wel nodig. Dus laten we eens goed kijken wat dat betekent: “Een windpark in uw gemeente is echt niet het eind van de wereld” (Wattisduurzaam); 
•De ernst van de klimaatcrisis is nog niet tot iedereen doorgedrongen. Dat komt mede door de manier waarop media hierover de afgelopen 20 jaar hebben geschreven (en de Telegraaf nog steeds blijft schrijven). (Groene Amsterdammer)
•“Een beter milieu begint NIET bij jezelf”. Een mooi boek over wat er dan eindelijk gedaan zou moeten worden, met name door de politiek.
•Liever luisteren dan lezen?  NRC Podcast #23. Waarin de politieke ideeën over klimaatbeleid worden besproken.
•Of liever kijken kan ook: De NOS over de klimaattop over adaptatie (CAS2021) in Den Haag (of eigenlijk overal).  
 
 
 
 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates