Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaProgressieve Partij wil gemeentelijke duurzaamheidsprijs instellen.

Progressieve Partij wil gemeentelijke duurzaamheidsprijs instellen.

17 januari  - Tijdens de digitale oordeelsvormende raadsvergadering op  dinsdag  12 januari lanceerde de Progressieve Partij het idee om een “stimuleringsprijs duurzaamheid” in te stellen. Dat idee werd positief onthaald door andere fracties. Volgens PP-raadslid Bert Weevers is het juist nu nodig om alle zeilen bij te zetten als het gaat om de verbetering en isolatie van bestaande gebouwen. Daartoe zouden bouwers, architecten, installatiebedrijven èn bewoner-eigenaren uitgedaagd moeten worden om met nieuwe toekomstbestendige en duurzame oplossingen komen. Innovatieve praktijkvoorbeelden kunnen door de gemeente en de samenleving gewaardeerd, gestimuleerd en in het zonnetje gezet worden. Bert Weevers: “Wij hebben wel ideeën hoe die prijs vormgegeven kan worden, we vragen het college om het verder uit te werken.” Tijdens de raadvergadering van 26 januari komt er een motie aan de orde over dit idee.
 
Energiearmoede moet worden voorkomen.
 
Een tweede punt betreft de zorg om de betaalbaarheid van noodzakelijke duurzaamheidsmaatregelen. Vooral laagste inkomens hebben vaak baat bij isolatie-maatregelen of andere energie-besparende maatregelen die o.a.  de stookkosten omlaag brengen. Maar zij kunnen vaak geen gebruik maken van de bestaande subsidie en –leenmogelijkheden. Deze regelingen kennen te hoge drempels, een krediettoets en andere beperkende voorwaarden. Bert Weevers: “Wij zoeken mogelijkheden voor de laagste inkomens om óók te profiteren van energie-steunmaatregelen. Immers de noodzakelijke verduurzaming van de gebouwde omgeving (woningen en bedrijven) mag de kloof tussen arm en rijk niet groter maken.
 
Ter voorbereiding  van de raadvergadering van 26 januari komt de fractie van de Progressieve Partij digitaal bij elkaar op woensdag 20 januari  om 20.00 uur.  Men maakt gebruik van het programma Teams. Mensen die willen meepraten over deze en andere ideeen voor een duurzame toekomst kunnen een inlogcode aanvragen bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates